La DGT estima 7,8 milions de desplaçaments per carretera pel Pont del 15 d'agost

Publicat 13/8/2019 17:34:50CET
Embús a Madrid
GRUPO SOLERA - Archivo

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 7,8 milions de desplaçaments per carretera de llarg recorregut des d'aquest dimecres a diumenge, en ser el festiu nacional del 15 d'agost un dijous.

Per això, Trànsit ha engegat un operatiu especial de regulació, ordenació i vigilància del trànsit que començarà a les 15.00 hores d'aquest dimecres i finalitzarà a les 24.00 hores del diumenge.

Segons indica la DGT, el pont coincideix amb diversos esdeveniments que impliquen més intensitats de trànsit tant en els desplaçaments de llarg recorregut com en els de curt.

D'una banda, per la festivitat del 15 d'agost, que suposa un èxode de les ciutats d'aquells ciutadans que no estan de vacances però que surten a gaudir dels quatre dies de descans; per ser canvi de quinzena vacacional, per la qual cosa coincidiran a la carretera els que finalitzen les vacances amb aquells que les comencen; i per l'augment de desplaçaments curts, molts d'ells per vies convencionals, entre localitats que celebren festes patronals.

El pont coincideix amb la campanya de vigilància de la velocitat que la DGT està duent a terme durant aquesta setmana, per la qual cosa s'estan incrementant els controls amb radars mòbils, especialment a les carreteres convencionals. La vigilància d'aquestes infraccions es fa de manera complementària des de l'aire amb els helicòpters que porten incorporat el radar Pegasus.

També s'intensificaran els controls preventius d'alcohol i drogues durant aquests dies, per la qual cosa qualsevol conductor pot ser sol·licitat pels agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil per sotmetre's a aquestes proves, perquè la celebració de les festes en nombroses poblacions va lligada a un consum més alt d'aquest tipus de substàncies.

MESURES

Segons assenyala Trànsit, les mesures de regulació i ordenació de la circulació es disposaran als accessos a poblacions importants que celebrin les festes, així com a les principals vies de comunicació amb elevades intensitats de trànsit que canalitzen tots els desplaçaments entre les zones de litoral i els grans nuclis urbans de Madrid, Barcelona, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia i Andalusia.

Entre altres mesures, està prevista la instal·lació de carrils reversibles i addicionals mitjançant cons que, en els moments de més afluència circulatòria, suposaran més de 600 quilòmetres simultàniament.

Així mateix, es paralitzaran les obres a les carreteres, es limitarà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposin l'ocupació de la calçada i es restringirà la circulació de camions en general, i de mercaderies perilloses en particular, en certs trams, dates i hores.

Des de l'aire, Trànsit vigilarà tant les carreteres convencionals com les vies d'alta capacitat amb els helicòpters i drons dels quals disposa que estan distribuïts per tot l'àmbit d'actuació de la DGT.

Aquest dispositiu pel Pont del 15 d'agost s'emmarca dins de l'operatiu especial que la DGT ha preparat de cara als mesos de juliol i agost per donar cobertura als 90 milions de viatges per carretera que s'estimen durant aquests mesos.