Publicat 13/08/2019 17:34CET

La DGT estima 7,8 milions de desplaaments per carretera pel Pont del 15 d'agost

Embús a Madrid
GRUPO SOLERA - Archivo

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Trnsit (DGT) preveu 7,8 milions de desplaaments per carretera de llarg recorregut des d'aquest dimecres a diumenge, en ser el festiu nacional del 15 d'agost un dijous.

Per aix, Trnsit ha engegat un operatiu especial de regulació, ordenació i vigilncia del trnsit que comenar a les 15.00 hores d'aquest dimecres i finalitzar a les 24.00 hores del diumenge.

Segons indica la DGT, el pont coincideix amb diversos esdeveniments que impliquen més intensitats de trnsit tant en els desplaaments de llarg recorregut com en els de curt.

D'una banda, per la festivitat del 15 d'agost, que suposa un xode de les ciutats d'aquells ciutadans que no estan de vacances per que surten a gaudir dels quatre dies de descans; per ser canvi de quinzena vacacional, per la qual cosa coincidiran a la carretera els que finalitzen les vacances amb aquells que les comencen; i per l'augment de desplaaments curts, molts d'ells per vies convencionals, entre localitats que celebren festes patronals.

El pont coincideix amb la campanya de vigilncia de la velocitat que la DGT est duent a terme durant aquesta setmana, per la qual cosa s'estan incrementant els controls amb radars mbils, especialment a les carreteres convencionals. La vigilncia d'aquestes infraccions es fa de manera complementria des de l'aire amb els helicpters que porten incorporat el radar Pegasus.

També s'intensificaran els controls preventius d'alcohol i drogues durant aquests dies, per la qual cosa qualsevol conductor pot ser sollicitat pels agents de l'Agrupació de Trnsit de la Gurdia Civil per sotmetre's a aquestes proves, perqu la celebració de les festes en nombroses poblacions va lligada a un consum més alt d'aquest tipus de substncies.

MESURES

Segons assenyala Trnsit, les mesures de regulació i ordenació de la circulació es disposaran als accessos a poblacions importants que celebrin les festes, així com a les principals vies de comunicació amb elevades intensitats de trnsit que canalitzen tots els desplaaments entre les zones de litoral i els grans nuclis urbans de Madrid, Barcelona, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia i Andalusia.

Entre altres mesures, est prevista la installació de carrils reversibles i addicionals mitjanant cons que, en els moments de més afluncia circulatria, suposaran més de 600 quilmetres simultniament.

Així mateix, es paralitzaran les obres a les carreteres, es limitar la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposin l'ocupació de la calada i es restringir la circulació de camions en general, i de mercaderies perilloses en particular, en certs trams, dates i hores.

Des de l'aire, Trnsit vigilar tant les carreteres convencionals com les vies d'alta capacitat amb els helicpters i drons dels quals disposa que estan distributs per tot l'mbit d'actuació de la DGT.

Aquest dispositiu pel Pont del 15 d'agost s'emmarca dins de l'operatiu especial que la DGT ha preparat de cara als mesos de juliol i agost per donar cobertura als 90 milions de viatges per carretera que s'estimen durant aquests mesos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés