Un detingut a Melilla amb una carpeta amb vots i 200 euros prop d'un col·legi electoral

Publicat 10/11/2019 21:38:11CET
Mesa electoral
EUROPA PRESS

MELILLA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut a Melilla un individu que portava una carpeta amb vots de CPM i 200 euros en moneda marroquina als voltants d'un col·legi electoral, segons ha informat la delegada del Govern central, Sabrina Moh (PSOE), mentre que el PP ha denunciat davant la Junta Electoral com han descobert diversos electors, que ja havien votat per correu, quan intentaven tornar a votar a les meses.

En declaracions als periodistes, la delegada del Govern central ha assenyalat que la jornada electoral "està transcorrent amb normalitat excepte per la detenció d'una persona" que han descobert a prop del Col·legi León Solá "amb set vots al Congrés i dos al Senat de CPM i 200 euros en dírhams".

Sabrina Moh ha detallat que l'home "l'han portat a dependències policials" per prendre-li declaració i portar-lo a disposició judicial si bé se sospita que hagi pogut cometre un presumpte delicte electoral. "Portava set paperetes al Congrés i dos al Senat i totes elles pertanyents al partit de CPM", ha afegit.

Ha destacat "el fort dispositiu policial" que s'ha preparat per evitar qualsevol contratemps en aquesta jornada. "Comptem amb 223 efectius de la Policia Nacional, 146 de la Policia Local i un reforç de la Guàrdia Civil i de l'helicòpter", ha ressaltat la representant de l'executiu Central.

DOBLE VOTACIÓ

D'altra banda, el PP de Melilla ha denunciat davant la Junta Electoral que diversos electors han intentat votar dues vegades -una per correu i una altra a la mesa- però han estat descoberts pels seus interventors i pels components de les meses electorals.

El seu president i candidat a la reelecció al Senat, Juan José Imbroda, després d'emetre el seu vot, ha denunciat que el vot per correu a la ciutat ha augmentat "una barbaritat" en alguns col·legis i ha advertit interventors "de determinat partit" que votar dues vegades, una per correu i una altra a la mesa, està penat amb sis mesos de presó i 1.800 euros de multa, a més de la possible anul·lació de tota la votació a les meses que es produeixin aquesta mena d'incidències.

Juan José Imbroda ha desitjat que es voti en llibertat a tot Melilla, però ha expressat els seus dubtes que això pugui passi. "A veure quines conseqüències té tot això", ha avisat. El president popular ha fet una última crida a la participació abans del tancament de les meses a les 20,00 hores "davant la força que està demostrant CPM i Mustafa Aberchán en aquesta jornada".

El vot per correu a Melilla ha augmentat a la Ciutat Autònoma en aquests comicis un 50 per cent mentre que en àmbit nacional ha caigut un 27 per cent.