Publicat 12/5/2019 10:22:59 +02:00CET

Detingut a Bolívia Pedro Montenegro, un dels narcotraficants més buscats del país

El presidente de Bolivia, Evo Morales
ABI - Archivo

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La Policia de Bolívia ha detingut aquest dissabte Pedro Montenegro Paz, un dels narcotraficants més buscats del país i l'extradició del qual havia estat sollicitada pel Brasil l'any 2015, desarticulant d'aquesta manera una organització criminal.

El ministre de Govern, Carlos Romero Bonifaz ha agrat al Govern del Paraguai, el Brasil i l'Argentina la seva collaboració per tenir Pedro Montenegro Paz, lies 'Pedro Hoffmann Sainz', qui havia estat "acorralat" per la intensificació dels operatius policials. Les diferents mesures preses en els últims mesos li "van tallar tota possibilitat de sortida i el van obligar a presentar-se perqu la policia procedís a la seva detenció a través d'un procediment d'acció directa", ha indicat.

Així mateix, l'Agncia Bolivariana d'Informació (ABI) ha informat que la investigació es va iniciar a la fi del mes de mar després que un informe parlés de la possibilitat que alguns alts crrecs de la policia estiguessin encobrint Montenegro. Durant els últims dies, la Policia bolivariana ha detingut diverses persones vinculades al narcotraficant.

Finalment, el ministre de Govern ha assegurat que l'organització dirigida per Montenegro ha estat "identificada i caracteritzada" i que els seus integrants estan detinguts a les "presons de Palmasola de Santa Creu i Sant Pere de la Pau". A més ha anunciat que no descarta noves investigacions per conixer la veritat dels fets.

"Hem instrut al ministre de Govern i a la Policia Boliviana que continun amb les investigacions, desarticulació i detencions d'implicats que van collaborar o van cometre delictes al costat del narcotraficant Pedro Montenegro, caigui qui caigui, i amb tot el pes de la llei", ha assenyalat el president de Bolívia, Evo Morales en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

"La nostra política és de lluita contra el narcotrfic i la corrupció. La policia és una institució que ha de ser exemple de transparncia i honestedat per al nostre poble", ha afegit.