Publicat 17/3/2019 14:35:40 +01:00CET

Després dels comandaments, el tribunal començarà a escoltar des de dimarts vinent els primers 24 agents de la Guàrdia

AMP- Procés- Trapero justifica que la secretria judicial sortís pel terrat per
Señal de TV del Tribunal Supremo

La sessió s'iniciar amb la compareixena de dos testimonis que van quedar pendents: un excrrec d'Hisenda i un funcionari de la Generalitat

MADRID, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

La fase de testimonis del judici del procés en el Tribunal Suprem comptar la setmana vinent amb la compareixena dels primers 24 agents de la Gurdia Civil sollicitats per la Fiscalia, la compareixena dels quals consumir les tres jornades de sessió de matí i tarda que arrenca dimarts que ve.

Les compareixences d'aquests gurdies civils, la identitat dels quals no es dona a conixer en la diligncia d'ordenació que inclou les seves citacions, es produeix després que el tribunal hagi escoltat els testimoniatges dels seus comandaments -el coronel Diego Pérez de los Cobos i el tinent general Ángel Gozalo -en el dispositiu especial que es va arbitrar a Catalunya de cara al referndum de l'1-O.

No obstant aix, la sessió del dimarts no comenar directament amb els agents, ho far a les 9.30 hores amb dos testimonis que van quedar pendents en les sessions de la setmana passada a causa del perllongat de l'interrogatori realitzat el dijous al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Es tracta del sotssecretari d'Hisenda i Funció Pública sota comandament de Cristóbal Montoro, Felipe Fernández Rico, al qual seguir un funcionari de l'Adrea de Serveis del Departament de Treball de la Generalitat, David Badal.

Pel que fa als agents, són identificats en la diligncia pel seu número professional TIP i el tribunal ha previst que compareguin un total de set dimarts vinent dia 19, als quals seguiran uns altres set el dia 20. Per al dijous 21 la sala ha previst la compareixena com a testimonis d'uns altres deu agents de l'Institut Armat.

Aquests gurdies civils, la participació concreta dels quals en els fets sotmesos a judici no es dona a conixer en la diligncia, podrien declarar sobre la seva experincia personal dos moments concrets que són considerats decisius per les acusacions per apuntalar la seva petició de condemna per rebellió i manifestació: el crcol a la Conselleria d'Economia del 20 de setembre de 2017 i les actuacions en les portes dels collegis i centres de votació de l'1-O.