Publicat 26/05/2020 10:48CET

La despesa en pensions registra al maig la primera caiguda mensual de la sèrie històrica pel coronavirus

Variació mensual de la despesa en pensions a Espanya fins el maig del 2020 (Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions)
EPDATA

Les altes baixen un 32% interanual a l'abril per la mortalitat i el tancament d'oficines

MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

La Seguretat Social va destinar al maig 9.852,8 milions a les pensions contributives, un 2,5% més que el mateix mes de l'any passat però gairebé un 0,3% menys que a l'abril, la qual cosa suposa la primera reculada mensual de la sèrie històrica, segons el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Aquest descens mensual es deu al fet que va baixar el nombre de pensions amb un total de 9.754.137, unes 38.508 menys respecte a l'abril. El Ministeri atribueix aquesta reculada al nombre d'altes pel tancament de les oficines i a l'"increment de les baixes pels efectes del coronavirus".

En aquest sentit, el Ministeri assenyala que s'ha accentuat la tendència a la baixa en el nombre de pensions que ja es va registrar al març i que obeeix, en la seva opinió, al descens d'altes en el sistema a causa del tancament de les oficines i la situació de confinament.

"També cal tenir en compte com ha influït la pandèmia en termes de mortalitat sobre el conjunt de la població i, en gran mesura, sobre el col·lectiu de la gent gran", afegeix.

Des de començament d'any, s'ha registrat una reducció del 33,8% en el nombre d'expedients en comparació amb el mateix període de l'any passat. Així, al març i abril s'han obert 32.512 expedients per jubilació, davant dels 49.798 d'un any abans.

Si es considera l'acumulat anual des del gener fins a començament del mes de maig del 2020 han causat alta 157.896 pensions, un 22,1% menys que durant el mateix període de l'any anterior, i han causat baixa 205.638 pensions, un 17,5% més.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés