Publicat 20/4/2020 11:57:34 +02:00CET

Desembarquen 168 crucerista espanyols a Barcelona després d'un mes sense trepitjar terra

Desembarquen 168 crucerista espanyols en Barcelonas després d'un mes sense tocar terra
GOBIERNO

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 168 creueristes espanyols, i altres passatgers europeus, desembarquen aquest dilluns en el Port de Barcelona després de més d'un mes sense trepitjar terra a causa de la pandèmia de coronavirus, en una operació que està coordinant el Govern central.

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat al buc, malgrat la prohibició general d'atraqui en ports espanyols, per facilitar que els passatgers puguin tornar als seus domicilis, dels quals van sortir a l'inici de l'any per realitzar aquest creuer, la destinació final del qual era Venècia, ha informat el Govern central en un comunicat.

El desembarcament dels espanyols va acompanyat, a més, pel de passatgers d'altres nacionalitats, als quals se'ls ha ofert totes les possibilitats i pel que s'han disposat diversos mitjans de transport per poder arribar als seus respectius països des del port, mentre que la resta del passatge seguirà rumb a Gènova.

En l'operatiu han participat el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; el d'Interior i el de Sanitat, a més de la Delegació del Govern central a Catalunya.

El buc portava navegant des del mes de gener i, a causa de les restriccions per la pandèmia, els passatgers no havien pogut tocar terra des del 14 de març.