Publicat 15/04/2016 18:58CET

Depana presenta un recurs contra l'aprovació del pla urbanístic del Delta del Llobregat

VILADECANS (BARCELONA), 15 abr. (EUROPA PRESS) -

L'organització ecologista Depana, amb el suport de diferents entitats i partits polítics del Baix Llobregat, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'aprovació per part de la Generalitat del Pla Director Urbanístic (PDU) del Delta del Llobregat, un projecte que afecta 702 hectàrees de Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gavà.

Depana ha recorregut el PDU en representació del grup de treball Aturem el PDU-Delta, en què estan integrats el Grup Ecologista Quercus, la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà i les agrupacions locals d'ERC, CUP i Podem dels tres municipis afectats pel pla.

En un comunicat, els demandants han argumentat que existeixen errors formals en la tramitació del PDU, un pla que consideren que no protegeix els valors ecològics i naturals del Delta del Llobregat i que requalifica terrenys d'equipaments per convertir-los en zones d'aprofitament privat per a usos comercials, hotelers, industrials i residencials.

El portaveu de Depana, José García, ha afirmat que el pla "aposta per continuar amb la bombolla urbanística i afecta espais del Parc Agrari del Baix Llobregat i altres que haurien d'estar inclosos a la Xarxa Natura 2000".

El desembre del 2015, la Generalitat va aprovar el PDU del Delta del Llobregat, que delimita cinc sectors per a l'activitat econòmica que sumen 156 hectàrees i que redueix un 70% el sòl susceptible de ser edificat, segons l'administració autonòmica.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés