Publicat 31/10/2015 10:23

Demòcrates de Catalunya tindrà un consell de notables i un altre de mecenes

Augura mals resultats per a Unió a les generals

BARCELONA, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

La ja expresidenta del Parlament i una de les impulsores de Demòcrates de Catalunya, Núria de Gispert, ha anunciat que el nou partit sobiranista tindrà un consell de notables i també un de mecenes que s'està acabant d'articular.

La formació, que farà el dissabte 7 de novembre el seu procés constituent en el seu primer congrés a Cornellà de Llobregat (Barcelona), s'envoltarà d'aquests 'notables' per tenir la seva visió externa i reafirmar així el manifest fundacional de Demòcrates.

Sense revelar noms, hi ha coneguts acadèmics i experts que assessoraran el partit que neix en els seus estatuts, segons ha destacat De Gispert, amb voluntat de ser "obert, transparent i amb la persona com a centre de la comunitat".

També hi haurà un consell de mecenes format pels membres que s'han compromès a ajudar econòmicament la formació recent impulsada per exdirigents d'Unió, escindits del partit de Josep Antoni Duran per les seves diferències sobre el procés sobiranista.

De Gispert ha posat en valor tenir aquest suport ja que assegura que Demòcrates vol ser una formació austera, fugint del que és "sumptuari", allunyada dels partits tradicionals; no per dolents --opina--, sinó perquè volen acostar-se a la realitat social i recuperar les essències de la Unió original de 1931 actualitzant-les.

Prova d'això, recorda, va ser la campanya de micromecenatge llançada per recaptar diners per organitzar el congrés --4.500 euros en set dies-- i els gairebé 1.700 voluntaris ja adherits a la formació --equivalents als militants, terminologia que Demòcrates no usarà--.

ESTRUCTURA

Demòcrates de Catalunya s'estructurarà amb un Consell Nacional de 200 membres, que representaran el seu desplegament al territori; un Comitè Demòcrata de 35 persones, que serà un òrgan col·legiat i els membres del qual ha de ratificar el congrés fundacional; i el Comitè Permanent, amb uns deu dirigents, amb responsabilitats definides per àrees.

Entre els candidats al comitè hi ha De Gispert; l'exdemocristià i actual secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà; i l'exmembre d'Unió i fins fa poc president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, entre d'altres.

Sobre possibles presidències, De Gispert ha previst la possibilitat de fer-ho rotatori, tot i que ella creu que l'expresident del Parlament Joan Rigol i actual president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir encaixaria per liderar el consell pel seu actiu institucional.

UNIÓ DAVANT DEL 20D

Després de preguntar-li pel futur del seu expartit, Unió, davant del 20D i després de quedar-se fora del Parlament, Núria de Gispert els vaticina uns "mals resultats" a les generals.

Ha reconegut que en certa manera li va saber greu que el partit quedés fora de l'arc parlamentari català, amb 100.000 vots, perquè va treballar molts anys a Unió i amb càrrecs de responsabilitat.

Sobre que Duran torni a presentar-se a les generals, De Gispert ha respectat la seva decisió i opina que ho fa perquè d'alguna manera se sent responsable dels resultats del 27S i d'un "daltabaix" que va culminar amb la ruptura amb CDC.

"Vol fer un últim servei a Unió. No sé què podrà obtenir, però veig que no serà bo; ja s'ha vist al Parlament", ha afirmat, després de deixar clar que el seu interès se centra ara en el nou partit que comença a caminar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés