Demanden Riot Games, responsable de League of Legends, per pràctiques de discriminació de sexe

Riot Games  logo
RIOT GAMES
Publicat 8/11/2018 10:05:54CET

MADRID, 8 Nov. (Portaltic/EP) -

Riot Games haurà de fer front a una demanda col·lectiva per incórrer en pràctiques de discriminació per raó de sexe en considerar les demandants que la desenvolupadora de League of Legends ha limitat els seus salaris i les seves aspiracions professionals per ser dones.

Les demandants, una exempleada de l'estudi de videojocs i una treballadora actual, entenen que Riot Games els ha privat d'"un pagament equitatiu i han vist les seves carreres asfixiades per ser dones", com recull el text de la demanda.

Segons denuncien, les condicions de treball s'han vist afectades per "un continu assetjament sexual, conducta inadequada i discriminació" i han destacat la "política no-escrita" de preferir homes en lloc de dones i que afecta les contractacions, promocions i compensacions dels treballadors.

La desenvolupadora vol que els seus treballadors, denominats 'rioters', siguin fans dels videojocs i grans jugadors, una característica que s'identifica "amb ser un home" sota la premissa que "les dones no són jugadores i, per tant, tampoc veritables 'rioters'".

En la seva demanda, les dues dones busquen que l'empresa deixi la seva pràctica discriminatòria, que es tradueix a pagar a les dones menys que als homes de similar posició, assignar a les dones aquells llocs que no estan tan ben compensats, i promocionar els homes amb més freqüència que les dones quan fins i tot estan igual o millor qualificades.

L'empresa, segons segueix la demanda, assigna o degrada les dones a llocs amb remuneracions més baixes que les que exerceixen els homes en condicions similars quan les dones tenen qualificacions iguals o superiors a les dels seus companys, i crea un ambient de treball que "exposa les empleades a discriminació, assetjament i represàlies d'acord al seu gènere o sexe".

Al juliol, el mitjà Kotaku va publicar les conclusions d'una investigació que va exposar la cultura sexista de la desenvolupadora, responsable d'un dels videojocs més populars, League of Legends.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.