Actualitzat 20/5/2014 16:17:16 +00:00 CET

Demanden un càrrec d'una asseguradora per un presumpte acomiadament homòfob a Barcelona

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'extreballador de la companyia Zurich Alfons Toledano demandarà també un càrrec de l'asseguradora per homofòbia, a més de a l'empresa, per acomiadar-lo el 2013 presumptament per la seva condició homosexual.

El judici per aquest suposat acomiadament homòfob ha arrencat aquest dimarts al jutjat social número 12 de Barcelona, però el jutge l'ha interromput al cap d'una hora al percebre que tot i que els fets de la demanda apunten a aquest responsable, l'escrit no va contra ella sinó únicament amb l'empresa.

El jutge ha considerat que ha de donar-se a aquest responsable la possibilitat de defensar-se, de manera que ha suspès la vista i ha donat a l'advocat del demandant quatre dies de termini per ampliar l'acusació contra ella, després del que es fixarà data per continuar la vista.

Segons els demandants, l'empleat va ser tractat correctament durant els primers anys de treball, però l'actitud dels seus superiors va canviar després que en un acte de la companyia el treballador es presentés amb la seva parella.

Tot i això, l'advocat de l'empresa ha sostingut en el judici --abans de les seves suspensió-- que l'asseguradora sempre ha tingut un tracte "cordial i respectuós" amb aquest treballador, i ha assegurat que en el seu cas no es va produir un acomiadament sinó que simplement es va acabar el contracte "per obra i servei" que tenia.