Publicat 9/1/2019 13:27:00CET

La demanda d'agents comercials va créixer un 12% el 2018, segons el Coacb

Enric Enrech
COACB - Archivo

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La demanda d'agents comercials va augmentar un 12% el 2018, i el sector més demandat per les empreses van ser els serveis (32%), seguits pels articles per a la llar i oci (24%) i alimentació (10%).

Les dades són del Collegi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (Coacb) i del seu portal d'ocupació exclusiu del sector (comercial-jobs.com), ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Segons el tipus de contracte, més del 80% de les ofertes ofereixen un contracte mercantil i la majoria requereix coneixements d'ofimtica.

El president del Coacb, Enric Enrech, ha assegurat que aquestes xifres demostren que tant per a les empreses ja consolidades com per a les de nova creació, el perfil comercial segueix sent necessari: "Les empreses volen comptar amb un departament de vendes de qualitat i efica".

Així, el Coacb preveu que el perfil comercial seguir sent un dels més demandats del mercat laboral en els propers anys: "Un perfil d'assessor comercial, amb capacitat de gestionar equips, internacionalitzar empreses i cada vegada amb més coneixements tecnolgics", ha afegit Enrech.

A més, l'atur en el sector comercial ha registrat el seu descens més gran dels darrers nou anys i s'ha situat en un 6% el 2018, i per sectors el que ha registrat els índexs més alts ha estat els serveis (22%), seguit de la química (17%).