Publicat 26/8/2019 13:17:09 +02:00CET

Delgado considera Podem el "soci prioritari" i situa la negociació a principis de setembre

(I-D) La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado; el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez  i el secretari Executiu de Memòria Històrica de la CEF, Fernando Martínez, a la seva arribada a la reunió amb organitzacions de Memòria Histó
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha afirmat aquest dilluns que Unides Podem és el "soci prioritari" del PSOE i ha situat la negociació amb la formació lila per mirar de tirar endavant una investidura de Pedro Sánchez "a principis de setembre".

En declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en una reunió del president Pedro Sánchez amb associacions de memòria històrica, la ministra ha destacat que aquestes converses que hi haurà amb Podem giraran al voltant del programa de govern que el líder socialista està completant amb aportacions de col·lectius socials i que preveu presentar als partits a partir del setembre.

En línia amb el que ha sistingut el Govern central i el PSOE des de la investidura fallida del juliol, l'opció de formar un govern de coalició amb Podem ha decaigut, per la qual cosa els socialistes només s'obren a explorar "altres opcions" sobre la base d'un acord programàtic. "La disjuntiva no és govern de coalició o eleccions. Hi ha altres opcions que han d'estar al voltant de les polítiques", ha incidit.

Amb les associacions de memòria històrica, el president farà balanç en aquesta reunió de com estava la situació en aquesta matèria abans de l'arribada del PSOE al govern, què s'ha fet en l'últim any i què vol fer el PSOE en els propers anys, tenint en compte les demandes de les organitzacions implicades en aquest àmbit.