Publicat 13/3/2019 16:07:20 +01:00CET

Delgado assegura que "es retiraran els llaos grocs" de les institucions catalanes

Delgado assegura que "es llevaran els llaos grocs" de les institucions catal
EUROPA PRESS

SEGVIA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha assegurat aquest dimecres que "es retiraran els llaos grocs" de les institucions catalanes tal com ha determinat la Junta Electoral Central, a fi de mantenir la "rigorosa neutralitat política" de cara als propers comicis.

Delgado ha subratllat que l'organisme "ha estat clar" i, encara que "es poden presentar recursos", la llei "és igual per a tots", ha sostingut durant una visita a Segvia.

Pel que fa a la possible negativa de la Generalitat a treure els llaos grocs, la ministra ha avisat que "es retiraran els llaos perqu ha de ser així" i, si no s'acata l'ordre, "se li imposar una sanció".

Quant a la possible participació de Carles Puigdemont en les llistes per a les eleccions europees, la ministra de Justícia ha assegurat que "pot presentar-se", igual que "altres líders independentistes presos", al mateix temps que ha reconegut que existeixen "diverses interpretacions" sobre el moment exacte en qu gaudirien d'immunitat parlamentria en cas de ser elegits, un assumpte "complex".

En el cas de Puigdemont, si fos elegit, ha advertit que "ha de tornar a Espanya en persona per recollir l'acta", segons marca la llei. Els terminis a complir, com ha explicat, serien de cinc dies després de la seva elecció.

Delgado ha visitat a la capital segoviana les exposicions 'Pasos sin tierra. Homenaje a las mujeres del exilio republicano' i 'Memorial democrático', per retre homenatge a les dones exiliades durant la Guerra Civil i els presos polítics del franquisme, a més de reunir-se a l'Ajuntament amb l'alcaldessa, Clara Luquero.