Publicat 14/2/2019 12:05:59CET

Delgado acusa "la dreta triflica" d'haver manipulat la figura del relator

Entrevista a TVE a la ministra de Justícia, Dolores Delgado
TVE

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

La ministra de justícia, Dolores Delgado, ha apuntat aquest dijous que "ha faltat una pedagogia" o que hi ha hagut un "excés de manipulació per part de la dreta triflica" pel que fa al relator que va acceptar per al dileg entre els partits a Catalunya.

En ser preguntada pel terme 'triflic', que ha vinculat amb la dreta, Delgado ha incidit que hi havia "molta testosterona" a la fotografia de la plaa de Colón a Madrid, en referncia a la imatge del PP, Cs i Vox diumenge passat en la manifestació contra el Govern de Sánchez.

"Potser hauríem d'haver tingut més pedagogia, no hauríem d'haver perms que els tres caps de la dreta ho fessin servir com a arma llancívola contra el dileg", ha explicat Delgado en una entrevista a la Cadena SER, recollida per Europa Press.

Així, la ministra socialista ha criticat que la dreta "ha manipulat el terme relator", i desconeix que la funció no és comparable a la d'un relator internacional. Es tractava d'una figura per "facilitar, dinamitzar, el dileg", ha dit.

ATRIBUEIX AL PP LA IMATGE DE LA JUSTÍCIA ESPANYOLA

Alhora, ha atribut al PP "la imatge" que té la Justícia espanyola a l'exterior, després que els mitjans estrangers critiquessin el judici contra els líders del procés.

Per a la ministra de Justícia "queda molt per fer" per explicar el que est passant a Espanya. "Durant molts anys s'ha creat, i apunto directament al PP i al seu Govern, un imaginari sobre la justícia espanyola que ha deixat un espai i s'ha omplert amb un qüestionament de les nostres institucions", ha explicat. "Hi ha una espcie de discurs que s'ha de rebaixar", ha resolt.