Delgado acusa Álvarez de Toledo de tenir "un posicionament polític ultraextrem" en parlar de profanació

Publicat 30/10/2019 16:00:10CET
Cayetana Álvarez de Toledo (arxiu).
David Zorrakino/Europa Press - Archivo

ALMERIA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha retret a la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, que critiqui des d'un posicionament polític ultraextrem" l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos que ha qualificat d'"acte de dignitat democràtica".

"Parlar de l'exhumació de les restes del dictador com un acte de profanació expressa una posició política potser una mica extrema, o molt extrema", ha traslladat Delgado a preguntes dels periodistes en relació amb les declaracions fetes per Álvarez de Toledo en una entrevista.

La ministra, que ha remarcat que si es "refereix a un acte de profanació per descomptat que no encaixa amb el Codi Penal", ha assenyalat que l'exhumació de Franco "respon al mandat de la sobirania popular mitjançant una resolució del Parlament espanyol".

Ha afegit que s'ha executat mitjançant un procediment "desenvolupat pel Govern d'Espanya" i "en compliment", segons ha destacat, dels requeriments d'organismes internacionals de Nacions Unides "que no instaven a cessar l'exaltació d'un espai on hi havia les restes d'un dictador".

"Ha estat un acte de dignitat democràtica avalat a més per una sentència del Tribunal Suprem, així que parlar amb totes aquestes condicions i en totes aquestes circumstàncies d'un acte de profanació expressa un posicionament polític ultraextrem", ha conclòs.