Publicat 31/5/2019 10:54:38 +02:00CET

La degana emèrita de l'Icab Silvia Giménez-Salinas, nova presidenta de la FBE

La degana emèrita de l'Icab Silvia Giménez-Salines, nova presidenta de la FBE
ICAB

La Federació europea de col·legis d'advocats celebra el Congrés General a Barcelona

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

La degana emèrita del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab), Silvia Giménez-Salinas, assumirà la presidència de la Federació europea de col·legis d'advocats (Fédération des barreaux d'Europe - FBE) en l'Assemblea General que se celebrarà aquest dissabte a Barcelona.

Giménez-Salinas va ser degana de l'Icab entre els anys 2005 i 2009 i fins ara exercia el càrrec de vicepresidenta primera de la FBE, federació que celebra aquest divendres i dissabte el seu congrés general a Barcelona, amb l'assistència d'uns 200 representants de l'advocacia de tot Europa.

En el discurs d'inauguració, la degana de l'Icab, Maria Eugènia Gay, ha elogiat Giménez-Salinas, "estimada i admirada", una persona que ha definit com propera, honesta, exigent i competent, i que amb la seva elecció obre el camí per normalitzar la presència d'una dona que lidera aquesta corporació.

Gay s'ha mostrat agraïda a l'exdegana "per la feina ingent que ha dut a terme en el col·legi, que ha fet créixer d'una manera extraordinària".

Gay ha ressaltat que l'essència d'aquesta federació europea "ha estat sempre preocupar-se per tots els temes que afecten la professió, l'advocacia; però si alguna cosa l'ha caracteritzada és precisament la sensibilitat i compromís amb el món del dret i la justícia".

"Garantim que es garanteixi el dret de defensa, per tant la missió que l'ordenament jurídic ens encomana és excepcional", ha subratllat.

SEPARACIÓ DE PODERS

La degana ha recordat als presents que el congrés abordarà la separació de poders i el seu compliment: "Un equilibri, no és més que un equilibri: el poder i les decisions no han de concentrar-se, però els diferents òrgans de poder es controlaran els uns als altres".

En la inauguració, l'actual president de la FBE i membre de l'Ordine degli Avvocati di Lucca (Itàlia), Michele Lucherini, ha recordat que a Barcelona es va fundar la federació, i ha destacat l'evolució d'aquests anys, on ha crescut, i s'ha fet més forta amb més membres.

Ha ressaltat que el tema que s'abordarà durant el Congrés, la separació de poders, és fonamental en un estat de dret i ha estat "l'arquitectura dels estats moderns".

Lucherini ha ressaltat la importància que el Poder Judicial sigui independent i lliure, la qual cosa s'aconsegueix amb la doctrina de "frens i contrapesos", que evita la concentració del poder en un sol estament i l'autocràcia.

Ha posat l'accent en la importància també de la independència i autonomia dels advocats, així com de la judicatura, com els "garants de la legalitat en la societat civil".

El ponent inaugural del Congrés ha estat el professor de Filosofia Política i Social, investigador d'Ikerbasque a la Universitat del País Basc i director de l'Institut de Governança Democràtica, el doctor Daniel Inneraty.