Publicat 29/8/2020 12:30:45 +02:00CET

La degana dels advocats de Mataró (Barcelona) critica que agost hagi estat període hàbil

BARCELONA, 29 ago. (EUROPA PRESS) -

La degana de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró (Icamat) de Barcelona, Maria Pastor, ha criticat que el Ministeri de Justícia hagi declarat hàbil el període de l'11 al 31 d'agost, "impossibilitant així el merescut descans digital i la conciliació familiar dels advocats".

En un comunicat, l'Icamat explica aquest dissabte que les mesures s'apliquen "amb la voluntat de recuperar el ritme i descongestionar el sistema judicial" després que aquest quedés parat amb l'estat d'alarma.

No obstant això, Pastor ha titllat de desnatada aquesta fórmula per a la descongestió dels jutjats i demana a la ciutadania "que siguin crítics i que no es deixin enganyar per operacions de maquillatge i imposicions de medalles per la gestió".

"ALLAU DE NOTIFICACIONS"

La degana ha lamentat que habilitar el període d'aquestes tres setmanes d'agost "ha suposat una allau de notificacions que ha obligat els advocats a treballar i a posar-se en contacte amb els seus clients durant el període laboral".

"L'advocacia s'ha vist obligada a suportar una doble càrrega de treball mentre en els jutjats només treballaven alguns funcionaris, pocs d'ells jutges, fiscals i lletrats de l'Administració de Justícia, la majoria dels quals sí que estaven gaudint de les vacances programades", segons ella.

Els ciutadans "han de saber que la decisió de fer-los venir al jutjat durant el mes d'agost sense que ningú els pugui atendre s'ha fet de forma exclusiva i unilateral des del Ministeri i amb l'oposició absoluta de l'advocacia institucional, que s'ha vist menyspreada a preu de cost àdhuc formant part del poder judicial", ha dit Pastor.

La degana ha constatat que els lletrats, durant la pandèmia i "des de la primera línia de defensa, han realitzat guàrdies amb detinguts, amb escassos EPIs al principi, o han acudit als pocs judicis realitzats que es podien celebrar segons el decret de l'estat d'alarma".

Contador