Publicat 28/6/2019 14:53:14 +02:00CET

La Defensora del Poble Europeu rebutja la queixa de Puigdemont contra el PE per negar-li l'acreditació temporal

La Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly
PABLO GARRIGOS/DEFENSORA DEL PUEBLO EUROPEO

BRUSSEL·LES, 28 juny (EUROPA PRESS) -

La Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, ha descartat l'obertura d'una investigació sobre la decisió del Parlament Europeu de denegar l'acreditació temporal a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a l'exconseller Toni Comín, com havien sol·licitat els dos polítics independentistes.

Segons han informat fonts de l'organisme comunitari a Europa Press, un dels criteris en què es fixen per decidir l'obertura o no d'una investigació és el fet que la queixa s'hagi remès abans a la institució involucrada --en aquest cas l'Eurocambra-- i s'hagi donat prou temps per respondre.

"Aquest no ha estat el cas, per la qual cosa la queixa era inadmissible", han explicat les fonts consultades.

Puigdemont i Comín van recórrer a la Defensora del Poble europeu després que el Parlament Europeu els impedís entrar el passat 29 de maig a la seva seu per tramitar l'acreditació temporal que es dona als nous eurodiputats.

Aquell dia, quan els dos polítics catalans van arribar a la seu, els serveis de seguretat van comprovar que els seus noms apareixien en la llista de nous eurodiputats però marcats en un altre color, per indicar que no se'ls facilités l'entrada.

En declaracions a la premsa, Puigdemont va anunciar que engegaria "tots els tràmits legals per denunciar" el que va considerar una "greu violació dels drets fonamentals dels ciutadans europeus".

L'expresident de la Generalitat va poder accedir dies després a la seu de Parlament Europeu a Brussel·les, però en qualitat de convidat per un eurodiputat i no de futur representant electe de l'Hemicicle comunitari.