Actualitzat 12/07/2016 13:17

Defensen la possibilitat de fer carrera professional perquè les pimes retinguin el talent

Observatorio de Empleabilidad CEU-Banco Santander
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La membre de l'àrea de Recursos Humans de Catalunya del Banc Santander, Marta González, ha defensat que és positiu que els treballadors tinguin la possibilitat de "fer carrera professional" a les pimes com a mecanisme per retenir el talent, en el marc de la sessió de l'Observatori d'Ocupabilitat CEU-Banc Santander sota el lema 'Reptes d'ocupabilitat de les pimes' organitzada per la Universitat Abat Oliba CEU.

Segons ha informat la universitat aquest dimarts, un dels grans desafiaments que les pimes tenen davant en matèria d'ocupació és el de la retenció de talent, i tenint en compte que els seus recursos econòmics són més limitats que els de les grans companyies, aquestes han de buscar altres fórmules mitjançant les quals "incentivar la fidelitat a l'empresa" dels professionals més brillants.

González ha compartit taula de debat amb el conseller delegat d'Ausa, Ramon Carbonell; l'exconseller de Treball i actual president de Ctesc, Lluís Franco; el director territorial a Catalunya de Banc Santander, Luis Herrero; el director d'Encofrats Alsina, Jaume Alsina, i la presidenta d'Amat Immobiliaria, Immaculada Amat.

"A les pimes ens costa atreure i retenir el talent perquè, després de la crisi, no podem oferir grans sous", ha dit Carbonell, i Amat ha ratificat que un dels grans reptes és mantenir els bons professionals, una situació davant de la qual sembla que l'alternativa passa per oferir projectes motivadors i condicions de treball competitives.

Al camp de l'empresa familiar, l'obertura d'una nova línia de negoci i l'expansió a nous mercats es presenta com els factors que fan més apetible un lloc: "Pots tenir la sensació que aportes des del principi", ha assenyalat Alsina, situació que no succeeix si la incorporació és en una àrea en la qual s'ha estat treballant durant diverses generacions.

Luis Herrero ha assegurat que la retenció del talent és un propòsit que ha de posar-se en marxa des de la seva captació, i ha insistit que des del dia que el treballador entra en l'organització "cal començar a pensar què fer perquè no se'n vagi".

PERFIL DEL TREBALLADOR

Els ponents també han exposat les característiques que busquen les pimes en els joves professionals, i Franco ha destacat la tendència a la polarització de les demandes professionals, ja que, d'una banda, es reclamen professionals d'un elevat nivell tècnic i, d'una altra, baixos nivells de qualificació: "Estan perdent pes el grau intermedi, especialment les tasques de tipus administratiu o rutinaris."

Carbonell també ha apuntat que es necessita gent que entengui els problemes, els faci seus i tinguin ganes de tirar endavant, i ha dit que cal optar per una política de "donar més poder a la gent i demanar resultats".

El debat ha estat moderat pel director de la Càtedra d'Empresa Familiar i de Creació d'Empreses de la Universitat Abat Oliba i director general de l'Institut d'Empresa Familiar, Juan Corona, que ha recordat que les empreses familiars contribueixen a crear el 70% dels llocs de treball.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés