Publicat 19/11/2019 15:15:56 +01:00CET

La defensa de Torra recorre el rebuig del TSJC a plantejar qüestions prejudicials

El president de la Generalitat, Quim Torra al costat de la seva dona Carola Miró, a la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona /Catalunya (Espanya), 18 de novembre del 2019.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un recurs de súplica al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió pronunciada pel magistrat president de l'òrgan, Jesús María Barrientos, de rebutjar la presentació de qüestions prejudicials al final del judici al mandatari català per presumpta desobediència.

En l'escrit de recurs, els advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal han al·legat que els magistrats del TSJC van acordar el rebuig a les qüestions prejudicials i van prescindir "totalment i absolutament de les normes de procediment i això va causar efectiva indefensió".

En el judici, Barrientos va indicar a Boye que havia fet un plantejament "extemporani" de les qüestions prejudicials i que les va haver de fer en el tràmit de les conclusions definitives, no en acabar el seu informe, per permetre a la resta de parts formular les seves al·legacions.

L'advocat havia demanat al TSJC que plantegés quatre qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), referides a la imparcialitat dels membres del tribunal que han de dictar sentència sobre Torra i a la possibilitat de condemnar-lo a una inhabilitació que afecti el seu dret a ser elegit per exercir càrrecs europeus.

En el recurs, els lletrats de Torra han assegurat que la denegació de les qüestions prejudicials vulnera el dret a un procés amb totes les garanties, el dret a la tutela judicial efectiva i el dret al jutge imparcial, i han destacat: "Els nostres plantejaments anaven i van en directa relació amb la manca d'imparcialitat del jutge d'instrucció i d'alguns dels membres" de la Sala que va jutjar el president de la Generalitat.