Publicat 17/9/2020 13:05:56 +02:00CET

La defensa de Torra defensa davant el TS que l'absolgui d'una condemna "per tres paraules en una pancarta"

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, al Tribunal Suprem. Madrid (Espanya), 17 de setembre del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 17 set. (EUROPA PRESS) -

La defensa del president de la Generalitat, Gonzalo Boye, ha defensat aquest dijous davant la Sala Penal del Tribunal Suprem que absolgui Torra del delicte de desobediència pel qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el va condemnar a un any i mig d'inhabilitació, i que al seu parer deriva de "tres paraules en una pancarta".

Boye ha defensat els seus arguments durant vint minuts davant un tribunal de cinc magistrats arran de la condemna del seu client per desobeir la Junta Electoral Central (JEC), que li va ordenar retirar símbols independentistes durant el període electoral dels comicis del 28 d'abril del 2019.

La confirmació de la sentència que en el seu moment va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suposarà executar la inhabilitació de Torra com a president de la Generalitat.

Boye ha argumentat que la sanció és desproporcionada i afecta els drets polítics del seu client, i ha assenyalat la falta de competència de la JEC per ordenar la retirada de la pancarta. "Aquí no estem discutint els fets", ha arribat a assenyalar, perquè la retirada de la pancarta es va produir.

També ha al·legat qüestions de caràcter prejudicial que s'haurien de plantejar davant la justícia europea, entre les quals la falta d'imparcialitat de la sales del TSJ que el van condemnar. Així, ha sol·licitat al Suprem una resposta amb la qual "tots puguem conviure" de cara al futur, i que resisteixi "el pas del temps i el temps dels recursos".

Contador