Publicat 8/2/2019 16:47:23 +01:00CET

Defensa suspn l'expulsió d'una soldat de les Forces Armades que havia denunciat el seu superior per abús sexual

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una visita a la base dels Plans
MINISTERIO DE DEFENSA

MADRID, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Defensa ha decidit deixar sense efecte la suspensió d'una soldat de l'Exrcit de l'Aire fins que es resolgui el recurs que ha presentat contra la resolució que ha decretat la seva insuficincia per continuar en les Forces Armades per causes "alienes a l'acte de servei". La militar havia denunciat anteriorment un dels seus superiors per abús sexual.

La decisió ha estat adoptada pel sotssecretari de Defensa, Alejo de la Torre, mentre duri la tramitació del recurs de reposició presentat per ella contra la resolució amb data del 17 de desembre del 018 en la qual es declarava la seva "insuficincia de condicions psicolgiques, alienes a l'acte de servei".

Aquesta mesura comporta el seu reingrés en les Forces Armades, a a partir del que s'acordi en el moment de la resolució. Segons explica el Ministeri, l'objectiu és "no causar perjudicis de difícil reparació a la interessada, ats que suposaria la seva baixa a la Forces Armades per resolució de compromisos".

En el seu recurs, la soldat allega que la inutilitat física ha de considerar-se "esdevinguda en acte de servei" perqu, segons sosté, és conseqüncia de la situació d'assetjament que ha denunciat haver patit en la seva unitat.

Per esclarir l'assumpte, Defensa també ha acordat demanar el dictamen de la Junta Mdica Pericial Superior perqu es pronunci sobre l'origen de la patologia de la militar, "així com el grau global de limitació que li correspon", en cas que, quedi sense efecte la resolució dictada.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma