Publicat 22/8/2020 12:22:45 +02:00CET

La defensa de Junqueras i Romeva recorre el manteniment de la suspensió del tercer grau

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixat (esquerra); el líder d'ERC, Oriol Junqueras; i els exconsellers Raül Romeva i Jordi Turull (dreta) surten a les 6.55 hores del matí d'aquest divendres de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorra
Pau Venteo - Europa Press - Archivo

Al·lega que la jutgessa "s'extralimita" quant a les peticions de la Fiscalia

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva han presentat un recurs de reforma contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de mantenir la vigència de la suspensió del tercer grau fins que el Tribunal Suprem (TS) es pronunciï sobre els recursos d'apel·lació.

En els recursos, consultats per Europa Press, la defensa argumenta que la jutgessa confon les diferents fases processals, així com l'objecte dels recursos interposats, i considera que el manteniment de la suspensió del tercer grau "és contrària al dret al procés amb totes les garanties".

En els escrits, la defensa afirma que la jutgessa "s'extralimita quant a les peticions de les parts i, molt en concret, a la petició de la Fiscalia" de mantenir-los a la presó a l'espera que el TS resolgui.

Argumenta que la Fiscalia "en cap cas va sol·licitar que aquesta suspensió fos 'sine die' a l'espera de possibles actuacions judicials que poguessin sorgir en el futur".

"Per tant, no havent sol·licitat la part recurrent aquest exprés pronunciament, no pot ser resolt en l'acte per extralimitar-se en el contingut d'una petició que mai ha existit", afirma la defensa en els escrits.

A més, la defensa sosté que "condicionar la resolució d'un recurs previ a la llibertat legítima" dels representants vulnera el dret a la tutela judicial efectiva dels empresonats.

La defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull també han presentat un recurs de reforma contra la decisió del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 en el qual demanen que s'acordi deixar sense efecte la suspensió cautelar del tercer grau mentre no s'interposi el recurs d'apel·lació per part del Ministeri Públic.