Publicat 8/5/2019 13:41:06 +02:00CET

Declaren cinc dels 11 investigats pel tall de les vies dels FGC a Sant Cugat del Vallès

Declaren cinc dels 11 investigats per un tall de vies de FGC a Sant Cugat
EUROPA PRESS

Entre els encausats hi ha un periodista que cobria la protesta i tres menors

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 8 maig (EUROPA PRESS) -

Cinc dels 11 investigats per desordres públics pel tall de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) durant la vaga general del passat 21 de febrer han declarat aquest dimecres davant la jutgessa del Jutjat d'Instrucció 7 de Rubí.

Així ho ha explicat als mitjans el periodista d''elCugatenc', Jordi Pascual, que també està investigat en aquest cas quan cobria la protesta, i ha assegurat que "es tracta d'un atac a la llibertat de premsa i al dret a la informació" i que la seva declaració ha estat breu, perquè en la primera pregunta ha relatat que informava sobre els fets i així ho ha corroborat amb les notícies que va publicar.

Per aquesta raó ha indicat que espera que "no tingui gaire recorregut" judicial, ha carregat contra l'actuació dels Mossos i ha qüestionat que no es tracti d'un fet casual i que potser sigui un motiu de pressió perquè els professionals d'informació no puguin assitir a determinats llocs per fer la seva feina.

Pascual ha estat un dels cinc que ha assistit a la cita, tres no s'hi han presentat i els altres tres restants eren menors.

IDENTIFICAT I ACUSAT SENSE SER A LA PROTESTA

Dels cinc que han comparegut davant la jutgessa, dos han assegurat que no van participar en la protesta a les vies, tal com ha assenyalat l'acusat Jordi Borralleres.

"Tornàvem de Barcelona i no vam veure el tall, i un cop a fora del tren els agents ens van identificar de manera protocol·lària", ha assegurat.

Borralleres ha qualificat la seva acusació, així com la de la noia que també figura com a investigada i viatjava amb ell, d'"injusta i arbitrària".

Prop d'un centenar de persones, segons els mateixos organitzadors, s'han concentrat a les dependències judicials com a mostra de suport a les cinc persones que han declarat davant la jutgessa.