Publicat 22/6/2019 15:54:48CET

Declarat el primer gran incendi de l'estiu a prop d'Atenes en plena onada de calor

ATENES, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Desenes de persones han hagut de ser evacuades enfront del primer gran incendi declarat de l'estació estiuenca a prop de la capital de Grècia, Atenes, en plena onada de calor que sacseja el país.

Les flames han començat a la zona residencial de Lagonisi i diverses unitats de bombers, amb l'ajuda d'hidroavions i helicòpters, estan treballant per contenir-les, segons informa la cadena grega Skai.

Encara que les temperatures són molt elevades, l'onada de calor ha contribuït més aviat a l'expansió de l'incendi, provocat realment de manera accidental per un individu que està sent interrogat per la Policia. Fins al moment no es té constància de ferits.

No obstant això, les autoritats han alertat de l'obertura de la temporada d'incendis per l'increment de les temperatures, que aconseguiran aquest cap de setmana els 40º en diversos punts del país, propens a devastadors incendis, com el registrat al juliol de l'any passat, que va costar la vida a més d'un centenar de persones.

Sense anar més lluny, aquesta passada nit els bombers han hagut d'intervenir fins a en més d'un centenar d'operacions per atallar focs de menor escala.