Publicat 20/4/2019 13:20:40 +02:00CET

El debat a RTVE l'obrirà Rivera i el tancarà Sánchez, segons el sorteig celebrat aquest dissabte

28A.- RTVE confirma que celebrar el debat a quatre el dilluns 22 d'abril amb Sánchez, Casado, Rivera i Iglesias
EUROPA PRESS

Els candidats debatran dempeus darrere un faristol sobre política econmica, social i territorial i sobre regeneració i pactes postelectorals

MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El debat electoral que tindr lloc dilluns que ve 22 a RTVE l'iniciar el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, i el tancar el president del Govern i candidat socialista, Pedro Sánchez, segons ha informat la televisió pública després d'un sorteig celebrat en presncia dels directors de campanya.

En concret, el minut inicial l'obrir Rivera i seguir el candidat de Unides Podem, Pablo Iglesias, a continuació Pedro Sánchez i finalment el president del PP, Pablo Casado. L'ordre en el minut final ser el següent: Pablo Casado, Pablo Iglesias, Albert Rivera i, finalment, Pedro Sánchez.

Els candidats debatran dempeus, darrere d'un faristol. L'ordre d'aquests faristols també s'ha sotms a sorteig, de manera que, d'esquerra a dreta, segons es veur en la pantalla, se situaran Casado, Sánchez, Rivera i Iglesias.

El debat, que comenar les 22.00 hores i durar 100 minuts, s'estructurar en quatre blocs: política econmica, fiscal i ocupació; política social, estat del benestar, pensions i igualtat; Política territorial i regeneració democrtica i pactes postelectorals.

Abans de comenar els blocs temtics, cada candidat disposar d'un minut inicial i, al seu terme, d'un minut final --el qual TVE ha anomenat el "minut d'or"-- per argumentar per qu demana el vot.

CASADO SER EL PRIMER A ARRIBAR I IGLESIAS L'ÚLTIM

També s'ha sortejat l'arribada dels candidats als estudis de RTVE a Prado del Rey (Madrid), on se celebrar el debat. Així, arribar en primer lloc Pablo Casado (a les 20:50 hores), i després, en intervals de deu minuts, Albert Rivera (21:00h), Pedro Sánchez (21:10h) i, en últim lloc, Pablo Iglesias (21:20h).

Els partits han sotms a sorteig qui obre i qui tanca cadascun dels blocs temtics i han negociat detalladament els detalls. Segons l'acord, al que ha tingut accés Europa Press, cada bloc durar 18 minuts, amb quatre minuts i mig per candidat, que haur d'organitzar-se el seu temps.

Primer, cadascú disposar de fins a 1.30 minuts per a la seva intervenció inicial --tots s'han comproms a no interrompre's en aquest moment-- i, després, tindran uns altres tres minuts per debatre i confrontar. Aix sí, el candidat que tanqui cada bloc ha de reservar-se temps per a aquesta intervenció final, fins a un mxim d'un minut, o perdr aquesta oportunitat. De la mateixa manera, el primer minut i mig hauran d'usar-lo només per a aquesta intervenció inicial i no podran acumular-lo al temps de debat.

CASADO TANCA EL BLOC TERRITORIAL, SÁNCHEZ EL DE PACTES

Segons s'ha decidit per sorteig, el primer dels blocs, el de política econmica, l'obrir Pablo Casado i el tancar Albert Rivera i el segon, relatiu a la política social, comenar amb una intervenció de Rivera i acabar amb una d'Iglesias.

En tercer lloc, el segment de política territorial l'obrir Pedro Sánchez i l'acabar Pablo Casado, mentre el relatiu a "regeneració democrtica i pactes postelectorals" l'obrir Iglesias i el tancar Sánchez.

Els candidats faran les seves intervencions inicials en funció de la seva posició en el plató: comenant en cada cas pel designat per sorteig, d'esquerra a dreta segons la posició del moderador.

SORTEIG AMB ELS DIRECTORS DE CAMPANYA

El sorteig ha tingut lloc aquest dissabte al matí a Torrespaña, en presncia de José Luis Ábalos, per part del PSOE; Javier Maroto, pel PP; Pablo Echenique (Unides Podem) i Fernando de Páramo (Ciutadans), per no s'ha retransms per televisió.

El debat el moderar el periodista Xabier Fortes i ser ofert en directe per La 1, 24h, RNE, Rtve.es, i a més per TVE internacional i Rdio Exterior.

Des de les 20:00 hi haur un programa especial, 'El primer debate. 28A: Tú decides', presentat pels presentadors dels Telenotícies, Carlos Franganillo i Ana Blanco. Després de finalitzar el debat, es mantindr una programació especial amb l'anlisi, que tindr una durada aproximada de 100 minuts, presentat per Íñigo Alfonso ("Las mañanas" de RNE) i Pilar García Muñiz ("Informe Semanal").