Publicat 23/7/2019 9:58:48CET

El debat continua aquest dimarts amb les intervencions d'ERC i JxCat

El candidato socialista a la Presidencia del Gobierno, Pedro Sánchez, interviene durante la segunda jornada de la sesión de investidura
EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El debat d'investidura de Pedro Sánchez continua aquest dimarts amb les intervencions dels portaveus d'Esquerra Republicana, del PNB, dels diferents partits que integren el Grup Mixt, la de la representant del PSOE i, després, tindrà lloc la primera votació.

A les nou del matí pujarà a la tribuna el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián i, quan acabi de discutir amb el candidat, farà el mateix Aitor Esteban del PNB. Després serà el torn del Grup Mixt, que intervindran, consecutivament, Laura Borràs (JxCat), Mertxe Aizpurua (EH Bildu), Ana Oramas (Coalició Canària), Sergio Sayas (Unió del Poble Navarrès), Joan Baldoví (Compromís) i José María Mazón (Partit Regionalista de Cantàbria).

L'última intervenció de la segona jornada del debat d'investidura la protagonitzarà la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra. Després dels debats dels portaveus amb Sánchez, es farà la votació. L'hora en què s'anunciï el resultat marcarà el següent ple que s'haurà de celebrar 48 hores en cas que Sánchez no aconsegueixi la majoria absoluta (176 diputats) que requereix el primer intent.

En la sessió que amb tota probabilitat caldrà convocar aquest dijous, el candidat tindrà deu minuts per demanar el suport de la Cambra, i els representants dels grups parlamentaris disposaran de cinc minuts. En total, una hora més abans de començar la segona votació, en la qual el candidat ja en tindrà prou amb majoria simple.