Publicat 09/10/2021 10:56CET

David Bondia aspira a convertir la Sindicatura de Barcelona en un "referent" de la ciutat

El nou Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, aspira a convertir la Sindicatura en "referent de la ciutat, tant per als veïns com per als polítics", i que reconegui els drets humans de proximitat, per la qual cosa veu fonamental donar-la a amb
EUROPA PRESS-DAVID ZORRAKINO

Confia a guanyar-se el consens de tots els regidors treballant amb "rigor i experiència"

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El nou Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, aspira a convertir la Sindicatura en un "referent de la ciutat, tant per als veïns com per als polítics", i que reconegui els drets humans de proximitat, motiu pel qual veu fonamental donar-la a conèixer.

Ho ha dit en una entrevista d'Europa Press després de prendre possessió del càrrec, que ocuparà durant cinc anys en substitució de Maria Assumpció Vilà, i que assumeix "amb moltes ganes" i amb la voluntat de modernitzar la institució i donar-li autoritat.

Així, el seu principal objectiu és donar a conèixer la Sindicatura i dotar-la de reconeixement i prestigi públic i que suposi millores en l'administració: "Guanyes prestigi quan les teves resolucions impacten en l'administració i hi ha un canvi", ha assenyalat.

En aquest sentit, vol que la ciutadania registri queixes però que també es puguin obrir actuacions d'ofici, i ha assegurat que farà propostes i criticarà "el que s'hagi de criticar", a més de projectar les coses bones que s'estan fent a Barcelona i que creu que de vegades no es veuen.

Per exemple, veu bona iniciativa les 'superilles', però alerta que no pot anar en detriment del dret a l'habitatge, i demana que en la taula per abordar els botellones i l'incivisme a la ciutat participin els joves com a principals implicats i també la Sindicatura perquè pugui estar en tot allò que afecta la convivència.

DRETS HUMANS DE PROXIMITAT

La seva principal aposta és aportar noves visions dels drets humans de proximitat perquè defensa que en aquesta matèria no es pot tenir únicament una visió assistencialista i considera que a l'administració li falta una visió generalista dels drets humans.

Vol treballar "a peu de carrer" per acostar-se a la ciutadania i treballar amb el teixit social perquè creu que la Sindicatura no es pot solapar amb la feina que fan les entitats, i la seva voluntat és que la institució estigui alineada amb les sindicatures europees, que no sigui una bústia de queixes, en les seves paraules.

"NO FARÉ POLÍTICA"

Ha assegurat que té molt clar quin és el seu paper en la Sindicatura i s'ha desvinculat de qualsevol partit polític davant les crítiques de Cs, PP i BCNCanvi vinculant-lo amb els comuns i els independentistes: "No he militat ni milito en cap partit".

"No faré política. Tinc molt clar quin és el meu paper i quin és el paper dels regidors. Política de drets humans sí, sempre n'he feta, però no partidista. I ara crec que que és l'oportunitat de fer-ho des de la Sindicatura", ha defensat.

Sobre el fet que no fos escollit per unanimitat per tots els grups, ha dit que no li preocupa i confia a guanyar-se el consens de tots els regidors treballant des "del rigor i l'experiència".

PROCÉS DE SELECCIÓ "DIFÍCIL"

L'elecció del nou Síndic ha estat marcada per un procés de selecció que es va retardar fins al setembre per falta de consens entre els grups municipals, la majoria dels regidors van manifestar la seva decepció i fins i tot el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, va demanar revisar-ho.

Bondia considera que va ser un procés "difícil", del qual no es va fer suficient publicitat --raó per la qual considera que va votar poca gent-- i considera que s'ha de millorar.

Ha defensat que la seva candidatura va ser la més votada amb molta diferència --1.414 vots davant els 410 de Ramón Nicolau, el segon més votat-- i ha recordat que mai no s'ha tingut en compte el suport de les entitats per sobre dels vots particulars: "A cap lloc es deia que (les entitats) tenien un pes determinant".

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés