Actualitzat 17/04/2018 14:25

Damm presenta Complot, la seva primera 'Ipa' elaborada amb llúpol de Prades

Damm presenta la seva primera Ipa elaborada amb llúpol de Prades
Europa Press

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 abr. (EUROPA PRESS) -

Damm ha presentat la seva primera Indian Pale Ale (Ipa) mediterrània elaborada amb llúpol de Prades (Tarragona), al congrés Alimentaria, esdeveniment que té lloc des d'aquest dilluns fins aquest dijous en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

En roda de premsa aquest dimarts, el director de màrqueting d'Estrella Damm, Jaume Alemany, ha explicat que la nova cervesa 'Complot' ha estat desenvolupada durant un any i mig amb la col·laboració de diversos actors, tant del municipi de Prades com amb els agrònoms i mestres cervesers d'Estrella Damm.

"Sense la col·laboració de molta gent no hagués estat possible", ha recalcat Alemany i ha assenyalat que d'aquesta cooperació o confabulació ve el nom de la nova beguda, caracteritzada per una alta fermentació i un sabor amarg.

L'agrònom de l'empresa cervesera Carles Abella ha destacat que l'elecció del llúpol de Prades va ser gràcies a la predisposició del municipi tarragoní: "Va ser Prades la que es va acostar a Estrella Damm".

Abella ha explicat que aquest projecte ha permès "dinamitzar el poble" i convèncer els seus ciutadans que viuen i treballen en ell, la qual cosa també va en línia amb els objectius d'Estrella Damm de promoure productes de proximitat i els valors mediterranis.

També present en la roda de premsa, l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha emfatitzat que aquesta cervesa suposa per al poble "un pas de gegant" i permet donar treball a pagesos joves que volen quedar-se.

EL PROTAGONISME DEL LLÚPOL

L'agrònom ha detallat que el llúpol de Prades, que és l'ingredient principal de les Ipas, té unes característiques molt similars al que tradicionalment s'utilitza, que prové del centre d'Europa, la qual cosa ha facilitat el procés de desenvolupament de la nova beguda: "El de Prades no té res que envejar al d'Alemanya".

La nova Ipa, que estarà disponible per a hostaleria i alimentació, i està elaborada amb vuit varietats de llúpol --el de Prades, nugget; summit, willamette, citra, centennial, simcoe, groc i mosaic-- , i el mestre cerveser d'Estrella Damm David Marquès ha insistit en la importància del llúpol en una Ipa: "És una cervesa en la qual el llúpol és el major protagonista".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés