Publicat 13/9/2019 18:21:28 +02:00CET

Damià Calvet visita a París el complex turístic intermodal Chapelle Chapelle International

El conseller de la Generalitat Damià Calvet visita el complex logístic intermodal Chapelle International a París
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha visitat aquest divendres el complex logístic intermodal Chapelle International a París, per conèixer projectes relacionats amb la mobilitat sostenible i la logística.

La visita està relacionada amb la recerca de la Generalitat de noves solucions per reduir la contaminació atmosfèrica de l'àrea de Barcelona, i també han viatjat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; el president de Cimalsa, Enric Ticó, i el director de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres.

La Chapelle International és una plataforma logística multimodal per afrontar els reptes de la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) i la seva connexió amb el sistema ferroviari: el projecte integra transport ferroviari i 'últim quilòmetre' amb les cadenes de subministrament.

Calvet ho ha definit com una experiència intermodal urbana que combina la gran distribució de mercaderies amb l''últim quilòmetre', per la qual cosa ho considera un assumpte "de logística en majúscules, de transport sostenible, per tant, de qualitat de l'aire i de salut".

El conseller ha destacat que el canvi d'hàbits de compra, amb molt més comerç electrònic i entrega immediates a domicili: "El que és una oportunitat per al sector té una incidència directa en la contaminació urbana".

Per a ell, els reptes de la DUM han d'afrontar-se des de la gran logística fins a la distribució urbana, i el Pla director de mobilitat 2020-2025 que elabora l'ATM incorpora per primera vegada la DUM entre els seus objectius.