Publicat 1/2/2019 18:51:06 +01:00CET

Damià Calvet estudiarà recuperar les llicències VTC de les plataformes que surtin de Catalunya

El conseller de Territori de la Generalitat, Dami Calvet
EUROPA PRESS

"Hi ha vida més enll d'Uber i Cabify"

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori de la Generalitat, Dami Calvet, estudiar com recuperar les llicncies dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) de les plataformes que deixin d'operar a Catalunya arran de l'entrada en vigor del decret del Govern catal.

En una atenció als periodistes, ha declarat aquest divendres que, si bé les plataformes digitals com Uber i Cabify han anunciat que se'n van, "les VTC es queden" i altres empreses seguiran prestant el servei.

"Hi ha vida més enll d'Uber i Cabify", i ha apostat per recuperar les llicncies VTC amb la finalitat de posar-les al mercat en condicions de concurs perqu les puguin obtenir altres companyies disposades a operar d'acord amb el decret, que ha entrat en vigor aquest divendres.

"El que estudiarem com a govern és la manera que no ens segrestin les llicncies VTC, és a dir, que les empreses que han manifestat la voluntat de no operar a Catalunya no es quedin amb aquestes llicncies", encara que ha adms que és complex jurídicament.

S'ha oposat al fet que es retinguin les llicncies "de manera gairebé especulativa", perqu aix restaria capacitat en la mobilitat de Barcelona i la seva rea metropolitana.

Calvet ha argumentat que "les VTC són un transport públic i les llicncies són una concessió del Govern catal".

"AIX NO ÉS LA SELVA"

També ha assegurat que el Govern de la Generalitat vol que Barcelona i Catalunya siguin territoris associats a l'emprenedoria i a l'economia digital per que, alhora, volen que la seva prosperitat no estigui "basada en la desregulació d'un món com la mobilitat" ni en la competncia deslleial ni la precarietat laboral.

"Aix no és la selva. Si algunes empreses pretenien que es liberalitzés la mobilitat de manera descarnada, en moltes ocasions en detriment de la qualitat laboral dels seus treballadors, han trobat un govern que governa i que pren decisions, i que, per tant, regula", ha dit.

A més, ha creat un grup de treball entre les consellerias de Treball, Territori, Polítiques Digitals, Economia i Empresa per supervisar el desenvolupament del decret i l'eventual indefensió dels treballadors davant de possibles ERO de plataformes VTC.

ENCARA NO LI CONSTEN EROS

"Lamentem que aquestes empreses hagin anunciat ja acomiadaments dels seus treballadors, perqu creiem que és una falta de responsabilitat social corporativa greu", i encara no li consta la presentació de cap ERO.

Ha acabat mostrant la seva voluntat d'avanar en els treballs per a l'aprovació d'una llei integral del servei de transport de viatgers en turismes i ha dit que segueix comptant amb el sector de les VTC per "dialogar" en l'elaboració d'aquesta norma.