Publicat 11/02/2016 14:43CET

El CZFB arrenda a Cilsa una segona parcel·la de l'antiga Seat i una altra queda vacant

Parcela de 6,2 ha de la Plataforma BZ que sale a concurso
CZFB

Cornet alerta que el terreny desert es pot deure al temor empresarial a inestabilitat política

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha arrendat a Cilsa, la companyia que gestiona la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, una parcel·la de 16,2 hectàrees dels antics terrenys de Seat a la Zona Franca per un període de 50 anys, prorrogables a 25 més.

Aquesta parcel·la del polígon industrial, situada al carrer A cantonada amb el carrer 3, és la segona que arrenda Cilsa, després que en octubre guanyés l'adjudicació per concurs d'una altra parcel·la d'11 hectàrees de l'antiga Seat, també per 50 anys, prorrogables a 25 més, ha informat el CZFB en un comunicat aquest dijous.

Amb aquestes dues operacions, sol queda una parcel·la disponible a l'espai BZ, de 6,2 hectàrees i situada al carrer 3, que va sortir a concurs el desembre per 1,1 milions d'euros anuals (+IVA) durant 40 anys, prorrogables 10 més, i amb possibilitat de bonificacions de renda en els primers tres anys, però no ha rebut ofertes.

El CZFB ha considerat que aquesta parcel·la de BZ té característiques semblants a la qual va adjudicar en concurs en octubre, per la qual cosa el delegat especial de l'Estat al consorci, Jordi Cornet, ha expressat preocupació.

Ha alertat que això "pugui obeir a una retracció de les empreses davant del clima d'inestabilitat política. El capital vol seguretat econòmica, jurídica i política per invertir", ha exposat.

NOVES CONNEXIONS DE TRANSPORT

El polígon industrial ha destacat que, a partir d'aquest divendres, tindrà dos estacions de Metro de la L9 (Parc Logístic i Mercabarna) en funcionament, com a part de la posada en servei del tram que connecta el centre de Barcelona amb L'Hospitalet de Llobregat, El Prat i les dues terminals de l'Aeroport.

A més, el Consorci, Cilsa i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) estan en converses per al finançament conjunta de la L110 d'autobús perquè actuï com "llançadora" per als passatgers entre l'estació de Metro de Parc Logístic i les empreses de l'àrea del polígon.

A mitjà termini, l'autoritat del transport té prevista l'obertura d'altres sis estacions, corresponents a la L10, que circula en viaducte pel carrer A, on està la parcel·la ara arrendada per Cilsa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés