Publicat 09/02/2019 13:05

La cúpula del Sabadell inverteix més de 237.000 euros en accions del banc després de rendir comptes al mercat

Banc Sabadell
BANCO SABADELL - Archivo

MADRID, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

Quatre executius de Banc Sabadell van comprar fins a cinc paquets accionarials conformats per 294.000 títols a un preu d'uns 237.530 euros en conjunt, pocs dies després que l'entitat presentés els resultats anuals de l'exercici 2018.

La cotització del banc presidit per Josep Oliu ha caigut més d'un 14% en el que va d'any i es va arribar a desplomar més d'un 40% en 2018, si bé aquest mal comportament no ha estat un fre perqu els alts executius del Sabadell apostin per prendre noves posicions.

En concret, els directius que han apostat en els últims dies per una potencial fortalesa de l'entitat han estat el director financer Tomás Varela, l'ex-secretari d'Estat d'Economia i actual responsable de riscos David Vegara, el director general Miguel Montes i el conseller independent Manuel Valls Morato.

Varela va adquirir inicialment 75.000 títols a 0,86 i 0,87 euros i posteriorment un altre paquet de 25.000 a 0,89 l'acció. Per la seva banda, Vegara es va fer amb 39.000 accions a 0,87 euros, Montes va comprar 100.000 accions a un preu de 0,69 euros i Valls es va fer amb 55.000 títols del banc a 0,87 euros l'acció.

Al mateix temps, aquesta mateixa setmana el fons d'inversió BlackRock va augmentar la seva posició com a accionista del Sabadell, augmentant la seva participació del 5,32% al 5,33%. "Es tracta d'un petit pas en l'aposta creixent de l'inversor nord-americ per Sabadell", asseguren els analistes.

La posició dels directius i dels principals accionistes del Sabadell refora el missatge de confiana que buscaven transmetre el president de l'entitat, Josep Oliu, i el conseller delegat, Jaime Guardiola, durant la presentació dels resultats anuals.

El 'número u' del banc catal va reconixer que la complexitat de la migració de la plataforma tecnolgica de la seva filial britnica TSB, principal preocupació del mercat durant els últims mesos, ha estat més costosa i difícil de l'esperat, per va assegurar que s'ha completat amb xit la seva integració i ja es beneficia dels seus avantatges.

"Pensavem que seria un passeig militar i ha estat una batalla que ens ha costat bastant diners, per que al final hem guanyat. La migració de TSB va ser complicada, per afortunadament aix és histria", va explicar Oliu.

Per la seva banda, el conseller delegat, Jaime Guardiola, també va aprofitar per indicar que el procés de migració ha culminat i que en aquest moment l'entitat est experimentant els avantatges competitius que ofereix la plataforma.

Banc Sabadell va tancar 2018 amb un benefici net atribut de 328,1 milions d'euros, un 54,2% menys respecte a l'exercici anterior, després de completar la migració de la filial britnica TSB i culminar la neteja del balan.

Sense tenir en compte l'impacte dels costos extraordinaris assumits, que xifra en 637,1 milions, el creixement del benefici net del banc hagués estat del 9,6% interanual, fins a situar-se en els 783,3 milions d'euros.

CSTIG "INJUSTIFICAT"

Algunes signatures d'anlisis, com és el cas de Credit Suisse, considera que les recents caigudes en les accions dels bancs espanyols, sobretot Bankia, CaixaBank i Sabadell, no estan justificades.

En un recent informe, la signatura assenyala que les expectatives negatives sobre una pujada de tipus estan darrere de la baixa valoració dels mercats per a les entitats financeres, encara que afirma que la seva valoració ja recull aquest factor, així com els reemborsaments d'operacions de finanament a llarg termini i l'encariment de les emissions de deute senar-preferred.

D'altra banda, la signatura KBW situa el Sabadell com un dels bancs amb major recorregut i potencial de revaloració, que ho situa en el 120%.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés