Publicat 22/10/2019 17:03:45 +02:00CET

La CUP veu de mínims la resolució amb JxCat i ERC i se suma per "solidaritat antirepresiva"

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

La diputada de la CUP al Parlament, Natàlia Sànchez ha considerat aquest dimarts que la proposta de resolució que avalen amb JxCat i ERC fa tard i és de mínims, però l'han signat per "solidaritat antirepresiva".

"L'hem signat exclusivament per solidaritat antirepresiva. És una resolució que fa tard i és de mínims, probablement massa de mínims", ha lamentat en roda de premsa en la cambra.

Per a Sànchez, la resposta institucional a la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes hauria d'haver-se produït la setmana passada, i no vol que el suport de la CUP al text serveixi "per rentar la cara a un govern que és corresponsable de la violència policial i la repressió contra els quals s'han manifestat aquests dies".

També ha mostrat la seva solidaritat amb el president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de membres de la Mesa per admetre a tràmit la iniciativa i ha assumit "un risc inaudit, però no és una novetat perquè Carme Forcadell va ser condemnada per defensar el dret del Parlament a expressar-se i debatre lliurement".

Sobre la reunió de càrrecs electes que van organitzar aquest dilluns, Sànchez ha defensat que era una convocatòria oberta i no partidista, que no pretenia substituir altres iniciatives i que ho van fer perquè "s'ha d'estar a l'altura de la mobilització popular".