Publicat 11/6/2019 20:12:19 +02:00CET

La CUP transmet a Puigdemont la necessitat de "desobeir" per exercir l'autodeterminació

La CUP transmet a Puigdemont la necessitat de "desobeir" per exercir l'autodeterminació
CUP

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

Una delegació de la CUP s'ha reunit aquest dimarts amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica), i li han transmès la necessitat de "desobeir" per exercir l'autodeterminació.

En un comunicat, la CUP ha explicat que a la trobada han assistit el diputat cupaire al Parlament Carles Riera, l'exdiputada Eulàlia Reguant i el membre del Secretariat Nacional del partit Albert Serrats, que han intercanviat impressions amb Puigdemont sobre la conjuntura política a Catalunya després de les eleccions.

La formació anticapitalista ha expressat la necessitat de continuar "denunciant en tots els nivells, també en l'àmbit internacional, l'absència de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim del 78".

Considera que la resolució del conflicte a Catalunya no passa per negociar amb l'Estat, sinó que "fan falta amplis acords de totes les forces democràtiques per exercir el legítim dret a l'autodeterminació a través de la desobediència civil i institucional".

També ha compartit amb Puigdemont reflexions sobre el judici de l'1-O al Tribunal Suprem i ha advertit que "la naturalesa repressiva de l'Estat no depèn del color del govern, sinó que és una qüestió estructural del règim", com considera que està vivint l'expresident amb les dificultats que està tenint per accedir al Parlament Europeu.

A més, els cupaires han reclamat que, si les sentències del judici condemnen els presos sobiranistes, hi hagi una resposta per part de tots els actors "en contra del càstig col·lectiu, que té com finalitat que el poble català no s'atreveixi a tornar a qüestionar l'unitat de l'Estat ni tampoc anul·lar la voluntat de decidir el seu futur".