Publicat 8/5/2019 14:55:29 +02:00CET

La CUP tindrà 208 candidatures i es presentarà per primera vegada a les Balears i l'Aran

26M.- La CUP Tendrá 208 Candidaturas Y Se Presentará Por Primera Vez En Baleares Y Aran
CATERLERÍA DE CAMPAÑA DE LA CUP

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

La CUP es presentarà a les eleccions municipals amb 208 candidatures, respecte a les 165 dels últims comicis, i serà la primera vegada que concorren a les Balears i a la Val d'Aran (Lleida), per la qual cosa també és la primera vegada que concorren a tots els territoris de parla catalana.

En una sessió informativa aquest dimarts, la formació ha detallat que serà la primera vegada que tingui una candidatura a Palma de Mallorca --l'única localitat a Balears-- i a la Val d'Aran --a quatre localitats i al Conselh Generau d'Aran--, mentre que a la Comunitat Valenciana ja s'hi van presentar fa quatre anys --a Burjassot, Biar i Pedreguer-- i repetiran en aquesta última localitat.

Han detallat que un total de 196 candidatures estan dins de la coalició Amunt, mentre que les altres 12 són processos de confluència impulsats per la CUP i als quals l'organització dona el seu suport.

UNA TRENTENA D'ALCALDIES

El partit compta amb 2.403 militants i 2.022 simpatitzants, i en les últimes eleccions va sumar 382 regidors i 32 alcaldies a Catalunya --amb majoria absoluta o integrant l'equip de govern--, entre elles la de Berga i Sabadell (Barcelona).

D'aquesta trentena d'alcaldies, la CUP n'ha perdut tres en aquests quatre anys per mocions de censura --Badalona, Sant Martí Sarroca i Monistrol de Calders-- i ha incorporat Corbera després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El pressupost d'aquesta campanya ascendeix a 821.635 euros, similar al de l'última, afirmen, i té de lema 'Atreveix-te! És el primer pas per alliberar-nos', en un programa que, liderat a Barcelona per Anna Saliente, versa sobre la justícia social.

La CUP obrirà aquest dijous la campanya a Barcelona a la plaça del Raspall, i celebrarà el seu acte central el diumenge 19 al Parc de les Tres Xemeneies, mentre que el seu acte de final de campanya serà a la plaça Major de Nou Barris el divendres 24.