Publicat 4/12/2019 14:11:15 +01:00CET

La CUP sospita que ERC pretén "desmobilitzar l'independentisme" amb la taula de diàleg que negocia amb el PSOE

La diputada de la CUP per Barcelona Mireia Vehí ofereix una roda de premsa al Congrés dels Diputats l'endemà de la constitució de la XIV Legislatura de les Corts, Madrid (Espanya), 4 de desembre del 2019.
Óscar Cañas - Europa Press

MADRID, 4 des. (EUROPA PRESS) -

La CUP sospita que ERC vol "desmobilitzar l'independentisme" amb la creació d'una taula de diàleg sobre el conflicte català en la qual no es concreta res i que els anticapitalistes interpreten com un "xec en blanc" per facilitar la investidura de Pedro Sánchez.

Així ho ha afirmat en una roda de premsa al Congrés la diputada de la CUP Mireia Vehí, qui ha tornat a deixar clar que la seva formació no col·laborarà per investir Sánchez i ha carregat contra ERC per obrir-se a fer-ho sense concretar abans com podran exercir els catalans el dret d'autodeterminació, posar fi a la repressió i sense garanties que hi hagi una amnistia.

"Aquesta maniobra que està intentant fer ERC tindrà un efecte desmobilitzador? És una maniobra de partit o una maniobra de país?", s'ha preguntat Vehí, que ha mostrat "preocupació" per les intencions dels d'Oriol Junqueras i ha subratllat que la "desobediència civil pacífica i massiva" és la "garantia que els catalans puguin exercir els seus drets democràtics".

Per a la diputada per Barcelona, "el que hi ha sobre la taula", segons el comunicat conjunt que han emès el PSOE i ERC després de la reunió de dimarts, "no soluciona res" i és un "xec en blanc".

Encara que veu com "un avanç" que els socialistes admetin que a Catalunya hi ha "un conflicte polític", critica que no s'expliqui com es concretarà la seva solució i que només es parli d'un calendari "abstracte" de futures reunions.

EL PSOE NO ÉS PART DE LA SOLUCIÓ

"Això no va de si el PSOE vol o no vol parlar d'autodeterminació, sinó de concretar l'amnistia i la fi de la repressió", ha subratllat Vehí, abans de recalcar que "la CUP no pot posar-se en contra dels interessos del poble català".

En aquest sentit, insisteix que no facilitarà la investidura d'un PSOE que, a parer seu, només vol "legitimar-se com un partit de govern" i el qual no contempla com una part de la solució per a Catalunya.

Vehí ha explicat que no tenen previst celebrar cap trobada amb els socialistes perquè no han estat convocats a cap reunió i, a més, ha carregat contra ells per no haver renunciat a la Vicepresidència Primera de la Mesa del Congrés per evitar l'entrada de Vox en una institució tan "important".