Publicat 30/07/2015 14:58

La CUP reclama que Barcelona "alliberi" el sistema informàtic de l'administració

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

La CUP-Capgirem Barcelona ha proposat a l'Ajuntament que renunciï a l'ús de llicències de programari dins de l'administració per "alliberar els sistemes informàtics pel llast que implica com a xantatge, control incontrolat, espoli a la classe treballadora i renúncia a la sobirania tecnològica", han informat en roda de premsa aquest dijous.

Segons ha explicat el membre de l'Institut Municipal d'Informàtica Jordi Magrinyà, l'Ajuntament es va gastar el 2014 50.663.850 euros en sistemes d'informació i telecomunicacions, però desconeixen quina part d'aquesta despesa es va derivar als proveïdors de programari privat.

"El model de negoci d'aquestes empreses es basa en gran part a generar dependència, convertint en presos aquelles persones o administracions que de manera cínica anomenen clients", ha criticat Magrinyà, i ha afegit que la CUP considera clau trencar la relació amb els proveïdors de programari privat perquè els usuaris puguin controlar els processos d'intercanvi d'informació de l'administració.

Alhora, ha criticat el model capitalista d'aquestes empreses que, segons la seva opinió, condueix a "l'evasió fiscal, les deslocalitzacions i la precarietat laboral".

Magrinyà ha assenyalat exemples de ciutats que fan servir programari lliure, com Munic, Viena, Caracas, Tolosa i L'Havana, i ha instat el govern de BComú que compleixi amb les seves promeses electorals --al seu programa proposava "desenvolupar un programari lliure i afavorir una ciutat de codi obert"--.

SOLIDARITAT AMB EL POBLE KURD

La roda de premsa també ha tingut la intervenció del membre de la Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd (Azadí) Antoni Trobat i el regidor Josep Garganté, que han denunciat el recent "atac polític i militar del govern turc contra diversos territoris del Kurdistan i al seu projecte polític --d'esquerres, socialista, feminista i ecologista--".

Garganté ha demanat a l'Ajuntament que condemni públicament aquest atac així com també el suport internacional que ha rebut Turquia, ja que "l'Estat espanyol i, per extensió el Govern de Barcelona, formen part activament, políticament i militarment de l'OTAN, organització que avala els atacs de l'exèrcit turc".

Després de ser preguntat per la seva acció de denúncia als Jocs Olímpics al ple extraordinari del dia 24 de juliol, Garganté ha assegurat que Colau encara no l'ha citat per reunir-se, i ha reafirmat la seva acció: "Els grups de l'oposició es van donar per al·ludits que per aconseguir els Jocs Olímpics han de comprar els membres del Comitè Olímpic Internacional".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés