La CUP rebutja participar en la ronda de consultes amb el rei per a la investidura

Publicat 12/12/2019 11:40:25CET
El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera intervé des de la tribuna en la sessió plenària celebrada al Parlament tres dies després de conèixer-se la sentència del procés, a Barcelona (Catalunya, Espanya), a 17 d'octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Celebraran un acte dimecres a Madrid sota el nom de 'El poble vol ser rei'

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha enviat una carta al rei Felip VI per explicar-li que declinen la invitació per participar en la ronda de consultes de cara a la investidura del nou president del Govern central.

"Teníem moltes coses a dir-li, però, precisament, la investidura era de les menys importants", resen en la missiva, en la qual anuncien que, en lloc de reunir-se amb el monarca, celebraran dimecres un acte a Madrid sota el nom de 'El poble vol ser rei'.

Segons la CUP, convidaran a l'acte moviments socials i forces d'esquerres de Madrid, i asseguren que consideren més pertinent explicar-se davant d'aquest auditori que "no pas amb una persona que rebutja" el poble català.

"Ens hauria agradat parlar, per començar, del mal que ha fet la seva estirp francesa i espanyola als Països Catalans al llarg de la història, un dany que, des de Felip V, mai no ha estat reparat", destaquen en la carta.

Per als anticapitalistes, han passat els segles "però no la funció repressora de la monarquia espanyola" contra el poble català.

"CORRUPCIÓ CRÒNICA"

A més a més, li recriminen la "corrupció crònica" que esquitxa la família reial, començant pel seu pare, a qui la CUP atribueix una fortuna d'uns 2.000 milions de dòlars.

"Podem continuar amb la seva vergonyosament absolta germana Cristina, els vincles entre la monarquia i les empreses més importants de l'Ibex-35, o la participació activa de la casa reial en els negocis de venda d'armes a dictadures com de la de l'Aràbia Saudita", lamenten.

Segons la CUP, tot això representa la continuïtat dels interessos representats "per la corrupta dictadura franquista, a la qual continuen atorgant títols de noblesa, gràcies a la seva reconversió en monarquia parlamentària".

"Una continuïtat que el seu pare va desenvolupar, sobretot, com a figura central del nou consens arran del seu protagonisme en el cop d'estat del 23-F", retreuen els cupaires, que acusen la monarquia d'incrementar la repressió contra desenes de persones que s'hi oposen.

Per a ells, la popularitat del rei està "pel terra, i més després del 3 d'octubre del 2017, quan el poble català estava impressionat per les agressions policials i va sortir a avalar la repressió i a dir que la unitat d'Espanya és l'únic valor que de debò li interessa".

"En això, vostè i el seu pare han estat extremadament fidels al dictador que els va restituir en el tron", resolen.