Publicat 4/4/2019 12:55:38 +02:00CET

La CUP proposa Gemma Calvet per substituir Ribó com a síndica de greuges

Gemma Calvet, ERC
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha proposat aquest dijous al Parlament la candidatura de la jurista Gemma Calvet per substituir el síndic de greuges, Rafael Ribó, que ha acabat el seu mandat.

En un comunicat, el partit sosté que és "imprescindible que la Sindicatura de Greuges mantingui una total independncia en desenvolupar la seva tasca i quedi al marge del mercadeig de crrecs i del ball de cadires" entre els grups parlamentaris.

Ha defensat que la candidatura de Calvet est "basada en la trajectria i experincia en els mbits propis de la sindicatura, representa una oportunitat per fer prevaler els drets fonamentals i la transparncia de l'administració".

La formació cupaire ha reivindicat que Calvet est especialitzada en drets humans i ciutadania, dret penal, sistema penitenciari, violncia masclista i transparncia, entre d'altres qüestions.

El termini perqu els partits presentin candidatures per al crrec de síndic de greuges acaba aquest divendres, per de moment no hi ha acord entre els grups per al substitut de Ribó.