Publicat 30/4/2019 17:42:21 +02:00CET

La CUP proposa un "boicot" en les eleccions europees després de l'exclusió de Puigdemont

28A.- La CUP alerta del inicio de una "fase pactista" entre JxCat, ERC y el Estado tras las generales
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha proposat aquest dimarts a totes les forces democrtiques la possibilitat de fer un "boicot" en les eleccions europees del 26 de maig després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi excls l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí de la candidatura de JxCat en aquests comicis.

En roda de premsa, ha assegurat que aquesta exclusió és "el primer assaig d'illegalitzacions selectives de baixa intensitat" i considera que els partits democrtics han de consensuar una resposta conjunta com ara boicotejar les eleccions.

"Potser cal plantar-nos", i ha explicat que la manera de fer aquest boicot pot ser diversa, per que primer han de parlar-ho amb la resta de partits per acordar-lo.

Per a Sirvent, l'exclusió de Puigdemont, Comín i Ponsatí suposa la illegalització 'de facto' d'una candidatura en les eleccions, de manera que veu necessari una "resposta collectiva, mplia i contundent que sigui una resposta sense matisos".

"Aix va de drets, no va de parrquies. Avui han pogut ser Puigdemont, Ponsatí i Comín, i dem podem ser nosaltres", i afirma que la CUP i l'organització juvenil Arran ja han rebut amenaces d'illegalització.

Per aix, ha alertat que a l'Estat hi ha un "context totalment antidemocrtic i de vulneració de drets constants", i ha qüestionat les garanties que poden tenir les eleccions europees en aquest marc i amb una JEC que, al seu parer, actua de manera parcial.

Així, ha emplaat els partits democrtics a plantejar-se quina "legitimitat" volen donar a aquests comicis, encara que ha informat que encara no han tingut cap contacte amb ells i que en els propers dies comenaran a abordar-ho.

En ser preguntada per quina diferncia hi ha entre el boicot que plantegen i el fet de no presentar-se a les europees, com ja va anunciar la CUP fa mesos, Sirvent ha insistit que el que plantegen ara és "un acord de les forces democrtiques per fer una resposta contundent i organitzada a aquesta suspensió de candidatures".