La CUP no avala el Consell per la República per simbòlic i sense "control democràtic"

Actualitzat 8/12/2018 10:46:47 CET

BARCELONA, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha anunciat aquest dissabte que no participarà en la presentació del Consell de la República a Brussel·les perquè considera que és un simbolisme i no disposa "de mecanismes de control democràtic i popular".

En un comunicat, la formació ha explicat que "no vol contribuir a avalar iniciatives que parteixen des d'una lògica simbòlica, que no tenen com a objectiu central la ruptura democràtica amb l'Estat espanyol".

També ha opinat que el Consell per la República no afronta el debat sobre l'exercici del dret a l'autodeterminació, sinó que "alimenta el discurs simbòlic a l'exterior".

L'organització recorda que "sempre s'ha mostrat a favor d'estudiar la possibilitat de crear una institucionalitat paral·lela protegida de la repressió els aparells de l'Estat espanyol", encara que ha recalcat que aquesta hauria de seguir criteris de discreció, rigor i responsabilitat.

Consideren "l'estratègia internacional com un element primordial pels propers mesos, on les persones exiliades han de tenir un paper" rellevant, per la qual cosa asseguren que aniran valorant l'evolució del Consell per la República i els canvis que pugui haver-hi en les seves propostes.