Publicat 5/8/2019 10:13:16 +02:00CET

La CUP diu que per negociar els pressupostos el Govern ha de fer un "gir de 180 graus"

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, en una imatge d'arxiu
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

L'exdiputada de la CUP al Parlament i membre del Secretariat Nacional del partit Eulàlia Reguant ha avisat al Govern que, perquè els cupaires seguin a negociar els pressupostos de la Generalitat del 2020, l'Executiu català hauria de fer un "gir de 180 graus".

"Per parlar de pressupostos aquest Govern ha de fer un gir de 180 graus perquè la CUP vegi una mínima voluntat de canvi i per no reproduir les polítiques d'austeritat", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Aquestes declaracions arriben després que aquest cap de setmana les bases del partit hagin ratificat la nova estratègia política de la CUP, en la qual aposten per passar del bloqueig parlamentari a una "acció propositiva" i s'obren a entrar al Govern i negociar els pressupostos catalans.

Reguant ha sostingut que, perquè la CUP es plantegi negociar els comptes, ha d'haver-hi un canvi en les polítiques socials del Govern per "portar fins al límit" les competències de la Generalitat i escoltar els moviments socials.

Preguntada per la possible entrada al Govern, ha contestat que en la seva nova estratègia la formació planteja que pot "arribar a ser útil" dins l'Executiu si s'avança en l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació i en la conquesta de drets socials, civils i polítics, però que de moment no ho contemplen.

"Ara mateix no ho veiem", perquè creu que l'actual Govern no ho està fent, per la qual cosa ha assegurat que ara mateix no es plantegen entrar a l'Executiu i que continuaran sent crítics amb la seva gestió.

Així mateix, ha descartat entrar al Govern "pel simple fet de la sentència" del judici de l'1-O al Tribunal Suprem si no hi ha un canvi en les seves polítiques.

Reguant també ha rebutjat convocar eleccions després de la sentència perquè no entén "què aporta", però considera que, si el Govern continua com fins ara, la legislatura no pot continuar gaire més temps i ha assenyalat la primavera del 2020 com una possible data per celebrar aquests comicis.