Publicat 3/10/2019 12:47:00 +02:00CET

La CUP descarta Anna Gabriel i David Fernàndez per encapçalar les seves llistes

L'exdiputat de la CUP, David Fernàndez (ARXIU)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha descartat aquest dijous que els exdiputats de la CUP Anna Gabriel i David Fernàndez encapçalin les llistes dels cupaires en les eleccions generals del 10 de novembre.

"Ni David Fernàndez ni Anna Gabriel seran els caps de llista de la CUP", ha resolt Riera, que va ser el cap de llista de les passades eleccions catalanes, en una entrevista de Ràdio 4 recollida per Europa Press.

La CUP es presenta per primera vegada a les eleccions generals després que en les del 28 d'abril decidís no fer-ho i, aquesta vegada, després d'una deliberació interna, han decidit presentar-se i fer-ho en solitari.

La idea de la CUP és anar al Congrés amb una estratègia de bloqueig que impedeixi l'estabilitat governamental de l'Estat i, per a Riera, tant és si governa el PSOE després del 10 de novembre perquè "estarà més a la dreta, més conservador".

"Hem de forçar l'Estat, a través del conflicte democràtic, amb mobilitzacions i desobediència civil, generant inestabilitat", ha resolt.