Publicat 14/9/2019 15:06:03 +02:00CET

La CUP demanarà amnistia davant la sentència i una mobilització popular "costosa per a l'Estat"

El juicio a los políticos independentistas
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha proposat que la seva resposta davant una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem sobre el procés independentista sigui "posar com a element central de reivindicació política en clau antirrepresiva l'amnistia".

També ha demanat una mobilització popular que "pugui resultar costosa per a l'Estat espanyol" i una resposta política que a mitjà-llarg termini impliqui la majoria de la societat i la comunitat internacional, ha informat la formació en un comunicat aquest dissabte després de celebrar un Consell Polític a Sabadell (Barcelona).

Ha defensat que aquest cost per a l'Estat ha de ser "a nivell d'imatge, però sobretot a nivell polític, cortocircuitant l'intent de consolidar una segona transició".

DESOBEDIÈNCIA CIVIL

La CUP ha aprovat també "posar el valor la desobediència (civil i institucional) com a eina legítima per l'autotutela de drets", i ha criticat la consigna 'Ho tornarem a fer', que al seu judici no pot estar buida i diluïda com promouen alguns actors.

"Tampoc pot entendre's com un nou exercici de vendre fum al voltant d'una nova versió del momentum màgic", ha reclamat la formació, que ha lamentat textualment les lectures en clau no desobedient, sinó retòrica, nostàlgica i abstracta.

CAMPANYA INTERNACIONAL

Pel que fa a l'amnistia, la CUP també ha apuntat a una "intensa campanya interior i exterior" que lligui l'amnistia i el dret a l'autodeterminació, i ha defensat que mobilitzar les aliances internacionals i la capacitat de generar accions de pressió política i comercial generarà una condicions simpàtiques, en les seves paraules, a l'interior.

Ha cridat a generar "una estratègia de negociació diferenciada que es converteixi en una pseudoamnistia indultant'" i tenir un marc polític, discursiu i movilitzador que sigui empàtic i solidari amb els condemnats, però que pugui respondre una agenda política que pivoti sobre els indults i els pactes amb l'Estat.

SENSE RENÚNCIES

"No hem arribat on estem per negociar un nou pacte fiscal. No hi ha gent a l'exili i gent a la presó per poder acordar un nou finançament", ha assegurat la formació, que ha defensat no es pot assumir cap renúncia.

La CUP ha destacat que les vies pactades, proposades des d'una retòrica autodeterminista o independentista, "no fan sinó facilitar la voluntat de molts actors de consolidar un nou reassentament del règim".

Ha reclamat que s'aprofundeixi "en la vinculació del conjunt de represàlies de l'Estat espanyol cap a l'independentisme per evitar messianismes", i ha opinat que les condemnes a presó cap al moviment independentista ja han estat, per la qual cosa no fa falta esperar la sentència del Suprem per iniciar la campanya.

Ha marcat com a objectiu "combatre qualsevol posicionament polític que, en clau personal i pactista, faci lectures positivistes de condemnes menors de les previstes".