Publicat 18/6/2019 17:42:39 +02:00CET

La CUP demana a Torra una estratègia "clara" per a l'autodeterminació davant la resolució de l'1-O

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb miembrios de la CUP
David Zorrakino - Europa Press

Defensa la "via unilateral" i rebutja una negociació amb l'Estat

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha reclamat aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, una estratègia "clara i contundent" per poder exercir el dret a l'autodeterminació com a resposta a les sentències del judici als líders independentistes per l'1-O.

Ho ha dit en roda de premsa des del Parlament, després d'haver-se reunit hores abans al Palau de la Generalitat amb Torra, trobada ontambé ha assistit la diputada cupaire Natàlia Sánchez.

Ha explicat que han abordat amb Torra la resposta que ha de donar-se quan es coneguin les sentències, moment en el qual ha de començar "un cicle de mobilització popular i una resposta institucional contundent antirepresiva, i això requereix d'un gran acord i la màxima unitat possible de les forces independentistes i la majoria de la societat".

No obstant això, des de la CUP volen que la reacció a les sentències vagi més enllà, i que la resposta popular i institucional que es doni "plantegi la necessitat d'avançar cap a l'exercici efectiu i material de l'autodeterminació".

"ACORDS DE PAÍS"

Per a això, Riera ha considerat necessari arribar "a grans acords de país", però creu que aquest exercici de l'autodeterminació no pot passar per cap forma de diàleg, pacte o negociació amb l'Estat.

"Això arribarà per la via unilateral, el conflicte i la confrontació democràtica", ha defensat Riera, malgrat aclarir que Torra no els ha plantejat mesures concretes.

També ha defensat la necessitat que, sense esperar l'exercici de l'autodeterminació, es treballi per aconseguir "sobirania real" en tots els àmbits possibles, i que el Govern de la Generalitat canviï la gestió que duu a terme en l'àmbit de les polítiques públiques i socials.

"L'actual Govern català no es diferencia en res respecte a governs anteriors pel que fa a polítiques socials, públiques i redistribució de la riquesa. No aconseguirem sobirania si es governa d'esquena de la gent", ha resolt.