Publicat 19/11/2019 18:28:06 +01:00CET

La CUP demana al Parlament rebutjar la suspensió del TC de la proposta d'autodeterminació

El diputat de la CUP Carles Riera
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha registrat aquest dimarts al Parlament una esmena d'addició a la proposta de resolució acordada amb JxCat i ERC de resposta a la sentència de l'1-O que proposa que el Parlament rebutgi la suspensió parcial del Tribunal Constitucional (TC) del punt 11, que reitera la reprovació de la monarquia i la defensa de l'autodeterminació.

Així ho ha explicat en roda de premsa el diputat de la CUP Carles Riera després que la Junta de Portaveus hagi inclòs l'ordre del dia del proper ple, que se celebrarà dimarts 26 i dimecres 27, el debat d'aquesta proposta de resolució, que es va registrar el 22 d'octubre però que s'ha anat ajornant.

Segons Riera, l'esmena de la CUP pretén aprofundir que el TC "atempta contra la llibertat d'expressió, ideològica i de participació quan limita i coarta drets civils i polítics impedint que al Parlament es parli de qualsevol qüestió política".

També ha explicat que han informat a la presidència de la Mesa del Parlament de la seva intenció de registrar aquesta esmena, i ha confiat que "encara hi ha temps per consolidar" la proposta de resolució amb JxCat i ERC.

TAULA DE DIÀLEG DE PARTITS

Després de l'anunci que el president de la Generalitat, Quim Torra, convocarà la taula de partits catalans a principis de desembre, Riera no ha aclarit si la CUP acudirà a la trobada, on no van assistir en l'anterior ocasió.

El diputat ha explicat que han de reflexionar internament i prendre una decisió sobre aquest assumpte, però des d'un punt de vista personal ha afegit que, si la reunió es convoca amb les mateixes condicions que l'anterior, no tindran motius afegits per canviar d'opinió.