Publicat 15/10/2019 15:10:13 +02:00CET

La CUP demana al Parlament que abordi la sentència amb una proposta i no amb una compareixença de Torra

Vidal Aragonés (CUP) en roda de premsa en el Parlament.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

La CUP vol que el Parlament abordi la sentència del judici de l'1-O en un ple que acordi i voti una proposta de resolució, i no amb una compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, que intervindrà davant del ple aquest dijous a les 10.00 hores.

"La centralitat no passa per una compareixença del president, sinó pel fet que tinguem una proposta de resolució conjunta que doni una resposta al moment polític", ha asseverat en roda de premsa aquest dimarts el diputat de la CUP en el Parlament Vidal Aragonés.

Ha defensat la importància de debatre propostes polítiques al Parlament i ha emplaçat la resta de forces polítiques que critiquen la sentència i volen un "front antirrepresiu" a buscar una proposta acordada que estigui a l'altura de la situació, segons ell.

Aragonés ha sostingut que la situació actual és excepcional, i que ha d'abordar-se de manera col·lectiva, ha dit sobre les mobilitzacions d'aquest dilluns.

"El poble estava absolutament alçat. Necessitem unes forces democràtiques absolutament alçades aquí en el Parlament", ha dit.

Preguntat pels mitjans, ha opinat sobre els comuns: "També s'hauran de pronunciar en relació amb quina resposta consideren que s'haurà de donar a la sentència" i a la situació actual.