Publicat 19/10/2019 15:35:48 +02:00CET

La CUP demana mobilitzacions continuades "massives, transversals i pacífiques"

Carles Riera, CUP
@CUPNACIONAL

Riera exigeix la destitució "immediata" de Buch i la dissolució de la Brimo

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha demanat aquest dissabte que les mobilitzacions continuïn "amb l'esperança que puguin ser massives, transversals i pacífiques", i ha opinat que haurien d'acompanyar-se d'assemblees populars als barris per preparar la continuïtat de la protesta.

En declaracions als periodistes, ha cridat a tots els càrrecs electes a recolzar la mobilització continuada i a organitzar una taula per l'autodeterminació, l'amnistia i la llibertat per concretar quatre punts: fi de la "repressió", llibertat i amnistia de presos i detinguts, que Catalunya pugui fer polítiques socials i econòmiques sense limitacions de l'Estat, i poder exercir el dret d'autodeterminació.

Ha defensat que "el Govern central prefereix ignorar la majoria social i donar respostes policials a la mobilització popular", i ha defensat que les protestes contra la sentència de l'1-O han evidenciat el problema.

"El govern i els seus tribunals no deixen cap via lliure per a la política a Catalunya", ha dit, i ha recordat les penes de presó del judici de l'1-O a més dels manifestants que han estat empresonats durant els disturbis d'aquesta setmana.

Riera ha afirmat que "el Parlament està buit de poder i capacitat per donar respostes polítiques", ha assegurat que el poble està desbordant a les institucions i creu que és imprescindible que les mobilitzacions continuïn.

També ha insistit a demanar "la destitució immediata" del conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que es dissolgui la Brigada Mòbil (Brimo), l'unitat antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i que el Cos Nacional de Policia així com la Guàrdia Civil es retirin de Catalunya.