Publicat 12/5/2020 10:59:37 +02:00CET

La CUP demana informació en el Parlament sobre l'adjudicació de contractes de Borràs en l'ILC

La diputada al Parlament de Catalunya per la CUP, María Sirvent ofereix declaracions als mitjans de comunicació després de la sessió plenària del Parlament de Catalunya, a Barcelona (Espanya), a 5 de febrer de 2020.
Marc Brugat - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La diputada de la CUP en el Parlament Maria Sirvent ha sol·licitat aquest dimarts en la Mesa la còpia de diversa documentació relacionada amb l'adjudicació de contractes per part de l'actual portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, quan estava al capdavant de la Institució dels Lletres Catalanes (ILC).

En un comunicat, expliquen que ho fan després de la investigació oberta per part del Tribunal Suprem a Borràs per presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes quan era la directora de la institució, i després que un informe de la Sindicatura de Comptes constatés que va haver-hi "fraccionament" de contractes.

Per això, els anticapilistas demanen la còpia del contracte programa i el programa d'actuació, inversions i finançament de la ILC des de 2018 fins el 2020 així com l'auditoria biennal, aprovada el 31 d'octubre de 2019 per la junta de govern de la ILC, amb la justificació de la repercussió cultural i la devolució social de les subvencions concedides en l'àmbit de la promoció de les lletres catalanes, segons el que estableix la llei.

També volen una còpia d'inventari de l'immobilitzat de la ILC amb una relació detallada, individualitzada i actualitzada de l'immobilitzat material que permeti conèixer el valor i la ubicació dels seus elements, i una altra del permís d'ocupació temporal gratuït de l'edifici, propietat de la Generalitat, on està la seu de l'entitat.

Per la CUP, és necessari aclarir els dubtes que pugui haver-hi sobre l'administració de Borràs al capdavant de la ILC, i considera que, encara que va comparèixer voluntàriament al seu moment en la comissió de Cultura del Parlament per explicar-se, es necessita "una major claredat en aquest sentit".

"Que la corrupció no tapi la guerra bruta de l'Estat, i que la guerra bruta no tapi la corrupció", reclamen també des de la CUP, que acusa la justícia d'actuar de part.

Contador